ESKİŞEHİR

İtfaiye Teşkilatı 311. Yılını Kutladı

Her türlü felaket ve acil durumda hayatlarını hiçe sayarak görev yapan İtfaiye Teşkilatı, kuruluşunun 311. yıl dönümünü kutluyor.

Çelenk Töreni Düzenlendi

Her yıl 25 Eylül – 1 Ekim tarihleri arasında kutlanan “İtfaiyecilik ve Yangından Korunma Haftası” etkinlikleri kapsamında, Valilik Meydanı’nda tören düzenlendi. Atatürk Anıtı’na çelenk sunulmasının ardından konuşan Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanı Dr. Mehmet Ali Çeliksoy, itfaiyecilerin fedakârlığına dikkat çekti.

Çeliksoy, “Öyle bir meslek grubu düşünün ki; her gün görevi esnasında canı ile sınav versin ve kendi canını bir başka canlının hayatını kurtarmaya adasın. İtfaiye personellerimiz, kutsal amaçlarıyla kalplerimizin en müstesna yerinde olmayı hak ediyorlar” dedi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Ayşe Ünlüce de yayımladığı mesajda tüm itfaiye personelinin 311. yılını kutladı.

9 Ayda 1.573 Yangına Müdahale

Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanlığı, 2025 yılının ilk 9 ayında yoğun çalışmalarını sürdürdü. Ekipler, Eskişehir’in merkez ve kırsal ilçelerinde 1.573 yangına müdahale ederken, 812 kurtarma operasyonu gerçekleştirdi. Ayrıca 700 eğitim ve tatbikat ile toplam 20 bin 993 kişiye ulaşıldı.

{ "vars": { "account": "UA-99020016-1" }, "triggers": { "trackPageview": { "on": "visible", "request": "pageview" } } }