Eskişehir’deki Vecihi Hürkuş Havacılık ve Teknoloji Parkı’nda düzenlenen klasik otobüs buluşmasında, Hikmet Sungur tarafından 8 ayda tamamlanan gerçek motorlu minyatür otobüs büyük ilgi gördü. Dünyada eşi benzeri bulunmayan araç, birebir detaylarıyla ziyaretçileri kendine hayran bıraktı.
8 Aylık Büyük Emek: "Dünyada Başka Örneği Yok"
Vecihi Hürkuş Havacılık ve Teknoloji Parkı’nda düzenlenen klasik araç buluşması, oldukça özel bir çalışmaya ev sahipliği yaptı. Şoförlük mesleğini icra eden Hikmet Sungur, çocukluk hayali olan 302 model otobüsü 1/2.7 oranında küçülterek yürür vaziyete getirdi. Yaklaşık 8 ay boyunca büyük bir özveriyle çalıştığını belirten Sungur, aracın hava soğutmalı motorla çalıştığını ve tüm teknik detayların orijinaline sadık kalınarak tasarlandığını ifade etti. Sungur, "Sis farlarından kapı kollarına kadar her şey aslına uygun yapıldı. Fotoğrafını çekip paylaşsanız, insanlar oyuncak olduğunu anlamaz, büyük bir otobüs zanneder" diyerek projenin detaylarına dikkat çekti.
Ustalara Fırsat Verilince Neler Başarılıyor
Projenin hayata geçmesinde Bursa esnafının büyük desteği olduğunu belirten Sungur, bu çalışmanın sadece bir maket değil, emeğin bir yansıması olduğunu vurguladı. Bugün maliyeti 1,5 milyon TL’yi bulabilecek bir değere sahip olan bu özel aracın, ustalara fırsat tanındığında ortaya çıkan yeteneğin bir kanıtı olduğunu dile getirdi. Minyatür otobüs, parktaki gösterisinin ardından ziyaretçilerden tam not aldı.







