Emniyet Genel Müdürlüğünün koordinesinde Çocuk ve Gençler Sosyal Koruma ve Destek Programı (ÇOGEP) kapsamında Atatürk İlkokulunda Şehit Polis Mustafa Yavaş adıyla kütüphane oluşturuldu. Eskişehir Vali Yardımcısı Bekir Şahin Tütüncü, okulda düzenlenen törende, Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde 2015 yılında şehit düşen polis memuru Mustafa Yavaş'ın adının verildiği kütüphanenin açılışını yapmanın gurur verici olduğunu söyledi.

Alpu ilçesine böylesine güzel bir kütüphanenin kurulmasının son derece önemli olduğunu ifade eden Tütüncü, "Çocukluk yıllarımızda büyüklerimiz hep söylerdi, açılan her kütüphane bir cezaevinin kapatılması demektir. İnşallah bu kütüphanelerin sayısı giderek artacak. Çocuklarımızın bilgiye ulaşması daha kolay olacak. Bu durumdan büyük bir mutluluk duyuyoruz. Projeyi gerçekleştirenlere teşekkür ediyorum." dedi.

 

KAHRAMANLAR UNUTULMAMALI

 

Eskişehir Emniyet Müdürü Engin Dinç de Emniyet Genel Müdürlüğünün koordinesinde yapımı gerçekleştirilen "Zenginleştirilmiş Kütüphane"nin Asayiş Daire Başkanlığı koordinesinde 81 kentte Milli Eğitim Bakanlığı tarafından belirlenen okullarda uygulamaya konulduğunu bildirdi. Proje kapsamında Alpu ilçesindeki Atatürk İlkokuluna şehit polis memuru Mustafa Yavaş'ın isminin verildiği kütüphane kurularak öğrencilerin hizmetine sunulduğunu belirten Dinç, sözlerini şöyle sürdürdü:"Burada amacımız her ne kadar çocuk ve gençlerimizin okuma alışkanlığı kazanmaları ve eğitimin desteklenmesi olsa da, vatanını ve milletini canı pahasına savunurken şehit düşen kahramanlarımızın isimlerinin ve aziz hatıralarının da belleklere kazınarak unutulmamalarını sağlamaktır."