Belçika'da Türk nüfusunun yoğun olarak yaşadığı kentlerdeki semt pazarlarında çalışan esnaf, Türk müşterilerin ilgisini çekmek ve ürünlerini tanıtmak amacıyla Türkçe kelimeler ve ifadeler kullanmaya başladı.

Türk Nüfusun Yoğun Olduğu Kentlerde Yaygınlaşıyor
Brüksel, Anvers, Gent ve Liege gibi kentlerde kurulan semt pazarlarında, farklı etnik kökenlerden ve Belçikalı pazarcıların Türk müşterilere Türkçe hitap ettiği görülüyor. Tezgah sahipleri ve çalışanlar, müşterileri davet ederken ya da ürün fiyatlarını söylerken Türkçe kelimelerden yararlanıyor.
Ürünler Türkçe Tanıtılıyor
Liege kentindeki tarihi La Batte Pazarı'nda esnaf, Türk müşterileri "Merhaba, hoş geldiniz" ifadeleriyle karşılarken, elma ve incir gibi ürün isimleri ile kilo fiyatlarını Türkçe ifade ediyor. Pazarda satılan Türkiye menşeili ürünlerin tanıtımı da Türkçe duyurularla yapılıyor.


