Gelecek 5 yılda Eskişehir'i dengeli, kalkınma yöntemiyle büyütmek, geliştirmek istediklerini ifade eden Ünlüce, 8 ana başlık altında 70’den fazla projeleri olduğunu belirtti. İlk olarak trafik sorunu ile ilgili projelerini anlatan Ünlüce, trafikteki sorunun en önemli sebeplerinden birinin çevreyolunun olmaması olduğunu belirtti. Ünlüce, ‘‘Onlar yapmadılar ama biz yapacağız, ben yapacağım ekibimle bu yolu ve bu kuşak yollarını önümüzdeki dönemde hizmetimize sokacağız. Bizim sabah ve akşam özellikle şehrin doğusundan batısına taşıdığımız ve yine batısından doğusuna taşıdığımız bu trafiğin en pik saatlerini çözecek çok önemli bir yol haritası çizecek bize. Bu yolla beraber biz aynı zamanda şehir içi trafiği azaltacağız. Aslında normalde şehrimize hiç girmeyecek. Transit olan yolculuklarda şehrin dışından yapmış olacağız. Şehir trafiğini önemli ölçüde rahatlatacak olan bu yol planımıza hemen seçimlerden sonra startı verip hızlıca başlıyoruz diyorum’’ dedi. Önümüzdeki dönemde 72,5 kilometrelik bisiklet yolu yapacaklarını belirten Ünlüce, Eskişehir Teknik Üniversitesi’ne tramvay hattını götüreceklerini, ardından Gündoğdu, Esentepe, Yeşiltepe ve Şirintepe’yi kapsayan bir alanda da yine hafif raylı sistemi işleteceklerini belirtti.

‘ESKART PLUS UYGULAMASI HAYATA GEÇECEK’

Eskart Plus uygulamasını hayata geçireceklerini aktaran Ünlüce, ‘‘Hayatımızı çok kolaylaştıracak. Kredi kartı gibi kullanabileceğiz. Posta, alışveriş, hatta su yüklemelerimizi bile buradan yapabileceğiz. Evet, gençlerimize müjdemiz olsun. Sınırsız kullanımlı, sabit, ücretsiz, abonman kartımızda çok yakında hizmetimizde. Yine tramvay otobüs aktarması var da otobüsten otobüse yoktu. Bunu da hemen hızlıca yaşama geçiriyoruz. Ve birileri küçümsemiş ama bütün dünyanın kabul ettiği park et, devam et diye bir uygulamamız var. Bununla şehir merkezindeki araç yoğunluğunu azaltmayı ve vatandaşlarımızın ekonomik olarak güçlenmesini hedefliyoruz. Neler yapacağız? Şehrin bazı toplu ulaşımın olduğu bölgelerde otopark alanlarını ücretsiz yaratacağız. Vatandaşlarımız bireysel araçlarıyla gelip, araçlarını ücretsiz olarak park edip, toplu taşımayla şehir merkezine gidebilecekler. Böylelikle merkezde tam otoparka ücret vermemiş olacaklar. Hem de şehir merkezindeki bu yoğunluğu azaltmış olacağız. Bununla ilgili de hızlıca otoparkların inşaatına başlıyoruz’’ dedi.

‘BİN 500 KONUTU 5 YILDA ŞEHRİMİZE KAZANDIRACAĞIZ’

Kentsel Dönüşüm ile ilgili de konuşan Ünlüce, ‘‘Gündoğdu Büyük Dönüşüm bölgemizde bin 500 konutu önümüzdeki 5 yılda şehrimize kazandıracağız ve dönüştüreceğiz. Depremden sonraki ilk yetmiş iki saat çok önemlidir. Geçen sene yaşadığımız depremde bunun acılarını hepimiz yaşadık. Bir daha bu acıları yaşamayalım diye AFET ve koordinasyon merkezimizi çok hızlı bir şekilde devreye alacağız ve önceliği buranın ilk 72 saate hizmet etmek olacak. Tepebaşı alanında çevre dostu, küçük bir sanayi bölgesi yaratacağız. Bununla ilgili ilçe belediyemizde ortak çalışmalarımıza başlıyoruz. Hızlıca planlamalarını yapacağız. Kurtuluş Pazaryeri’nde mülkiyetle ilgili bir problemimiz var. Onu da hallettikten sonra projemizi hazır yatırım programına alacağız. Alt katı Bodrum Otopark, üstü pazar yeri, balıkçısı ayrı, sebze meyve bölümü ayrı, şarküteri ayrı, kasap bölümü ayrı. Bu şekilde çok güzel modern Türkiye'ye örnek bir pazar yerini şehrimize kazandırmış olacağız. En büyük ihtiyaçlardan bir tanesi de dar gelirlilerin konut ihtiyacı. Büyükşehir Belediyemizin 75. Yıl Mahallemizde arsaları var. Öncelikle buradan başlayarak bin 500 konutu yine şehrimize kazandıracağız. Ve önceliği dar gelirlere ve en düşük emekli maaşıyla geçinen vatandaşlarımıza olacak şekilde satışta ve kiralamada onlara uygun fiyatlarla öncelik tanıyacağız. Bu bin 500 konutu sonrasında diğer bölgelerde de devam ettirerek ilerleyeceğiz’’ diye konuştu.

‘EN DÜŞÜK MAAŞLI EMEKLİLERE SOSYAL YARDIM’

En düşük maaş alan emeklileri bu dönemde sosyal yardım kapsamına alacaklarını belirten Ayşe Ünlüce, ‘‘Sosyal kartımızdan, yardım kolilerimizden, yatacak yardımlarımızdan emeklilerimiz faydalanabilecekler. Yine kıdemli yaşam merkezini hayata geçirerek, yaşları nedeniyle bakıma muhtaç olanların bakım hizmetlerini burada sağlayacağız. Ve emeklilerimizden en çok gelen taleplerden biri de şehir merkezindeki bir lokal kafeterya ve yemek lokantası ihtiyacıydı. Bunu da "Emek Kafe" olarak başlatmak istiyoruz. Merkezi yeri hazır, merkezi bir yerde kısa sürede başlayacağız. Hatta halk lokantası olarak başlayacağımız uygulamaya da ilk olarak buradaki kafeteryadan başlamak istiyoruz. Emeklilerimiz burada uygun fiyatlarda kafeterya hizmetlerinden yararlanabilecekler. Ve halk lokantasıyla da uygun ve kaliteli ucuz yemeğe ulaşmış olacaklar’’ şeklinde konuştu.

‘ESKİŞEHİR’İN AYŞE ABLASI OLAYIM DİYORUM’

Gençlere istihdam konusunda destek vereceklerini açıklayan Ünlüce, ‘‘Gençlerin en büyük sıkıntısı nedir desek, istihdam, değil mi? İşte bunu hayata geçiriyoruz ve istihdam programına Organize Sanayi Bölgemiz, Sanayi Odamız, Ticaret Odamız, İş Kur'la beraber çözüm arayışına giriyoruz ve onları hızlıca iş sahibi yapma konusundaki kararlılığımızı göstereceğiz. Büyükşehir Belediyesi her zaman ve elbette gençlerin yanında olarak ve projelerine devam edecek. Eskişehir’in Yılmaz Hoca'sı var, Ahmet Ağabeyi, Kazım Ağabeyi var. Ben de Ayşe Ablası olayım diyorum arkadaşlar’’ dedi. Toplantıya CHP Milletvekilleri Jale Nur Süllü ve İbrahim Arslan,  Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen, Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt, Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç, ilçe belediye başkanları, parti yöneticileri ile çok sayıda partili ve vatandaş katıldı.