Ankara'da 16 Kasım 2025'te yaşamını yitiren müteahhit Ramazan Arıkan'ın, dev mirasına konmak isteyen ailesi, eski eşinin sevgilisi ve yakın çevresi tarafından 'dana deviren' olarak bilinen ksilazin maddeli ilaçla zehirlenerek öldürüldüğü belirlendi.

Soruşturma Dosyasındaki İlk Cinayet Teşebbüsü ve İlaç Temini
Ankara'da yaşanan cinayete ilişkin detayları aktaran aile avukatı Soner Aslan, 400-500 milyon liralık servete el koymak isteyen şüphelilerin ilk eylemlerini 2025 yılının Temmuz veya Ağustos ayında gerçekleştirdiğini ifade etti. Eski eş Sultan Seki, oğlu Batuhan Arıkan ve Sultan'ın sevgilisi Mustafa Ünal'ın ilk aşamada zehirli kimyasallar kullanarak Ramazan Arıkan'ı öldürmeyi denedikleri, ancak bunun etki etmemesi sebebiyle başarısız oldukları hastane kayıtlarıyla belgelendi. Bu gelişmenin ardından şüpheliler, GATA'da görevli bir temizlik personeli ve Sanık Özge vasıtasıyla halk arasında 'dana deviren' olarak bilinen ve at sakinleştiricisi olarak kullanılan ksilazin etken maddeli ilacı temin ederek yeni bir plan oluşturdu.
Adım Adım Uygulanan Cinayet Senaryosu ve Enjeksiyon
Olay günü 16 Kasım 2025'te Sultan Seki'nin talimatıyla ilacı yanına alan oğlu Batuhan, babası Ramazan Arıkan ile pikniğe gitti. Sultan Seki'nin kendisini 'kuzen' olarak tanıttığı sevgilisi Mustafa Ünal da gruba dahil oldu. Piknik esnasında Arıkan'ın gıdalarına ilaç katılarak bilincinin zayıflaması sağlandı. Mustafa Ünal'ın kullandığı araçla ikametgahına getirilen Arıkan, oğlu tarafından eve çıkarıldı. İkamette yaşanan süreçte ölmeyen maktulün kollarını oğlu Batuhan tutarken, Mustafa Ünal şırıngayla doğrudan kalbe ve kalçaya ksilazin enjekte ederek cinayeti gerçekleştirdi.
Kurgulanan Sahte Deliller ve Soruşturmadaki İtiraf Beyanları
Emniyet ve savcılık incelemelerinde, şüphelilerin olaya alkol veya uyuşturucu süsü vermek amacıyla eve sonradan içki şişeleri yerleştirdikleri adli tıp raporuyla deşifre edildi. Olay sonrası suç delili şırıngalar ve kıyafetlerin yok ettirildiği, araç başında bekleyen anneanne Döndü'nün ise "Hallettiniz mi?" sorusuna Batuhan'ın "Hallettik" yanıtını verdiği dosyaya yansıdı. İletişim tespitlerinde Batuhan'ın "Biz patlayacaksak ablam yüzünden patlayacağız" beyanı yer alırken, duruşması 5 Kasım'da görülecek davada 4 sanık tutuklu bulunuyor.





