Apple, artık geleneksel hale gelen yılın uygulamaları ödüllerini kimlerin aldığını yaptığı şu açıklama ile duyurdu;

"On yılı aşkın bir süredir App Store’un editöryel ekibi olarak sene sonunda birkaç dakikamızı en iyi uygulamaları ve oyunları kutlamaya ayırıyoruz. Hem uygulama geliştirmeyi kendi kendine öğrenen geliştiricilerin hem de büyük uluslararası ekiplerin çalışmalarına dikkat çekiyoruz.

App Store’da dünyanın dört bir yanından o kadar harika uygulamalar var ki, ödül kazananları seçmek hiç kolay iş değil. Her zamanki gibi teknik yeniliklere, kullanıcı deneyimine ve tasarıma odaklandık. Ardından bu uygulamaların yaşamlarımızı nasıl etkilediğini düşündük.

Bazıları sevdiklerimizi daha iyi tanımamıza yardımcı oldu. Diğerleri ise kendimizi tanımamızı sağladı. Özellikle bir tanesi bizi zamanda yolculuğa çıkardı. Bu yılın kazananlarını kutlamak bizim için bir onur."

Yılın iPhone uygulaması: BeReal

unnamed (6)

Arkadaşlarımızın ve ailelerimizin hayatlarına sahici bir bakış atmamızı sağlayan sosyal medya yıldızı.


Yılın iPhone oyunu: Apex Legends Mobile

unnamed (1)

Özenle baştan tasarlanmış bu çığır açan battle royale, oyunun bugüne kadarki en iyi sürümü.



Yılın iPad uygulaması: GoodNotes 5

unnamed (3)

Çıtayı yükselten dijital not alma uygulaması, sınıfının en iyisi Apple Pencil desteğiyle ve güçlü iş birliği araçlarıyla daha da gelişti.



Yılın iPad oyunu: Moncage

unnamed (2)

Mobil bulmacalara büyüleyici bir yenilik getiren bu oyun zihnimizi açtı ve heyecan verici yeni yollarla düşünmemizi sağladı.



Yılın Apple Watch uygulaması: Gentler Streak

unnamed (5)

Bizi bedenimize kulak vermeye ve gerektiğinde dinlenmeye teşvik eden bir fitness takipçisi.



Yılın Apple TV oyunu: El Hijo

unnamed (4)

Bu hareketli gizlenme macerasının kas gücünden çok zekaya değer vermesine ve büyük ekranlarda büyüleyici görünmesine bayıldık.