ESKİŞEHİR

18 Ocak 2026 Eskişehir’de elektrik kesintisi yaşanacak

OEDAŞ, 18 Ocak 2026’da Eskişehir’de bakım çalışmaları nedeniyle bazı bölgelerde 10:00–16:00 saatleri arasında elektrik kesintisi uygulanacağını duyurdu.

Eskişehir’de 18 Ocak 2026 Pazar günü Osmangazi Elektrik Dağıtım AŞ tarafından yapılacak bakım ve onarım çalışmaları kapsamında bazı mahalle ve sokaklarda 10:00–16:00 saatleri arasında elektrik kesintisi yaşanacak.

Kesinti Tarihi ve Saatleri

Osmangazi Elektrik Dağıtım AŞ (OEDAŞ), enerji altyapısını güçlendirmek ve şebeke güvenliğini artırmak amacıyla 18 Ocak 2026 tarihinde planlı bakım ve onarım çalışmaları gerçekleştirecek. Çalışmalar nedeniyle Eskişehir’de belirlenen bölgelerde 10:00 ile 16:00 saatleri arasında elektrik kesintisi uygulanacak.

Etkilenecek Bölgeler

Kesintiden etkilenecek bölgeler şu şekilde açıklandı:

Merkez – Hamamkarahisar: Çardak Termal Tesisleri Mevki Sokak, Güvensoy İşletmesi Sokak, Hamamkarahisar Sokak

Merkez – Kadıncık: Kadıncık Sokak

Merkez – Koçaş: Koçaş Sokak

Bu bölgelerde yatırım işleri kapsamında yapılacak çalışmalar sırasında üçüncü şahıs trafoları ve işletmeler de kesintiden etkilenecek.

Çalışmaların Tamamlanması

OEDAŞ tarafından yapılan açıklamada, bakım ve onarım çalışmalarının planlanan saatten önce tamamlanması halinde elektrik enerjisinin ilan edilen bitiş saati beklenmeden yeniden verileceği belirtildi.

Eskişehir’de enerji altyapısının güçlendirilmesi amacıyla düzenli aralıklarla bakım ve onarım çalışmaları gerçekleştiriliyor. Bu çalışmalar, şebeke güvenliğini artırmayı ve olası arızaların önüne geçmeyi hedefliyor. Planlı kesintiler, uzun vadede daha güvenli ve kesintisiz enerji sağlanması için önem taşıyor.

18 Ocak 2026’da yapılacak bakım çalışmaları nedeniyle Eskişehir’in Hamamkarahisar, Kadıncık ve Koçaş bölgelerinde elektrik kesintisi yaşanacak. Vatandaşların kesinti saatlerini dikkate alarak günlük planlarını yapmaları ve olası aksaklıklara karşı hazırlıklı olmaları öneriliyor. Çalışmaların erken tamamlanması durumunda elektrik enerjisi planlanan saatten önce yeniden sağlanacak.