Teröre Karşı Kritik Uyarı: "Tuzaklara Karşı Uyanık Olacağız"
Bakan Tunç, Türkiye'nin terörle mücadelesindeki kararlılığını ifade ederken, iç ve dış tehditlere karşı uyanık olunması gerektiğinin altını çizdi. Türkiye aleyhinde tuzak kurmak isteyenler olabileceğini belirten Tunç'un mesajı netti:
"Biz bu tuzaklara karşı uyanık olmaya devam edeceğiz. Milletimizin menfaatine olan konuları ele almaya, bir bir çözmeye devam edeceğiz. Milletimiz ne istiyorsa onu yapacağız."
Bakan Tunç, şehit ailelerini incitecek hiçbir adıma bugüne kadar izin verilmediğini, bundan sonra da verilmeyeceğini kesin bir dille belirtti.
Bayburt Adalet Sarayı'nın Temeli Atıldı: Hedef 2027
Bayburt programında Bayburt Valiliği ve Belediyesi'ni ziyaret eden Bakan Tunç, en önemli etkinliği olan yeni Adalet Sarayı'nın temel atma töreninde konuştu.
-
Açılış Hedefi: Bakan Tunç, inşaatın süresinden önce tamamlanarak 2027 yılının ilk aylarında hizmete açılmasını hedeflediklerini belirtti.
-
Adalet Mekanları: Adaletin "mülkün temeli" olduğunu vurgulayan Tunç, adaletin vakarına uygun mekanların inşa edilmesi gerektiğini söyledi. Türkiye genelinde 391 müstakil adliye sarayı olduğunu belirten Bakan, Bayburt ile bu sayının artmaya devam edeceğini kaydetti.
Bakan Tunç, geçmişte "merdiven altlarında, köhne binalarda" yapılan duruşmaların geride kaldığını ifade etti.
"Türkiye Yüzyılı'nı Adaletin de Yüzyılı Yapacağız"
Adalet sistemindeki reformlara da değinen Bakan Yılmaz Tunç, son 23 yılda İtalya, Fransa ve İsviçre'den alınan temel kanunların tamamen yenilendiğini ve milletin ruhuna uygun hale getirildiğini söyledi.
"Türkiye Yüzyılı" hedefini "adaletin de yüzyılı" yapma gayreti içinde olduklarını dile getiren Bakan, yargının fiziki ve teknolojik ihtiyaçlarının yanı sıra, hakim ve savcıların özlük hakları ve konut ihtiyaçları gibi konularda da çalışmaların sürdüğünü ifade etti.
Terör Olmasaydı Daha Güçlü Olacaktık
Bakan Tunç, terörle mücadele olmasaydı ülkenin çok daha ileri olacağını vurguladı: "41 yıldan bu yana mücadele ettik, trilyonlarca ekonomik kayıplarımız oldu. Terör olmasaydı, dünyada daha güçlü olacaktık. Türkiye’nin güçlü olmasını istemeyen küresel güçler, aramız fitne soktular ve bizi terör belası ile meşgul olmamızı sağladılar."
Son olarak, demokratik, sivil ve katılımcı bir anayasanın mecliste uzlaşmayla sağlanması çağrısında bulundu.




