Türkiye’de nişan bozulduğunda en çok gündeme gelen sorulardan biri “takılar kimde kalacak?” oluyor. Yörelere göre değişen geleneklerde çoğu zaman takılar kadında kalıyor. Nişan töreninde takılan bilezik, kolye ve küpe gibi ziynet eşyaları, genellikle kadına hediye edilmiş sayılıyor ve iade edilmiyor. Aileler arasında bazen sözlü olarak “bozulursa geri verilir” denilse de, yazılı bir anlaşma olmadıkça bu taleplerin geçerliliği sınırlı oluyor.
Türk Medeni Kanunu ve Yargıtay kararlarına göre ise nişan bozulduğunda tarafların birbirine verdikleri hediyeler geri istenebiliyor. Ancak kişisel ziynet eşyaları kadına bağışlanmış sayılıyor ve hukuken iade edilmesi gerekmiyor. Erkeğe veya ailesine verilen hediyeler ise geri talep edilebiliyor.
Uzmanlar, nişan bozulması halinde taraflar arasında gerginlik yaşanmaması için takılarla ilgili önceden açık ve yazılı bir mutabakat yapılmasının önemine dikkat çekiyor. Aksi halde mesele mahkemeye taşınabiliyor ve karar, takının kime, hangi amaçla takıldığına göre veriliyor.