Törene, AK Parti İl Başkanı Gürhan Albayrak, Sarıcakaya Belediye Başkanı Ahmet Dönmez, Han Belediye Başkanı Bekir Belceli, AK Parti Odunpazarı İlçe Başkanı Engin Vural, AK Parti Tepebaşı İlçe Başkanı Muhammed Ali Kaya, Eskişehir Organize Sanayi Bölgesi Başkanı Nadir Küpeli ile çok sayıda vatandaş katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan törenin açılış konuşmasını İnönü Belediye Başkanı Serhat Hamamcı gerçekleştirdi. Yaklaşık 18 aydır görevde olduklarını belirten Başkan Hamamcı, “Durmadık çalıştık. Bu süreçte tabii ki yalnız değildik, muhtarlarımız, meclis üyelerimiz, personellerimiz gece demedik, gündüz demedik hepimiz elimizden geleni yaptık. Ortaya da bu sonuç çıkıyor. Şu an gururla sizlere sesleniyorum çünkü azmin, başarının ve emeğin olduğu nokta bu. Şu an Kültür ve Kongre Merkezi’mizin temel atma törenindeyiz. Belki bizden önce 10 belki 15 tane belediye başkanı her seçim döneminde söz verdi ama bize nasip oldu. İnşallah bugün temelini attığımız kongre merkezinin açılışını yine böyle coşkulu bir şekilde yaparız” dedi.
‘İNÖNÜ’YÜ EN KALABALIK İLÇE YAPACAĞIZ’
Sürecin zorlu ve sıkıntılı olduğunu da belirten Hamamcı, “ Bu süreç zorlu ve sıkıntılı bir süreçti çünkü maliyetler ortada. Biz de elimizden geleni yapıyoruz. Bu süreçte öncelikle yanımda olan AK Parti İl Başkanı Gürhan Albayrak’a teşekkür ediyorum. Kendisi hiç yalnız bırakmadı sağ olsun. Ankara’ya bizle geldi, kendi arabasıyla. Bakanlıklarla, milletvekilleriyle gece gündüz mücadele ettik. Milletvekillerimize, bakanlarımıza ve en başta sayın Cumhurbaşkanımıza çok teşekkür ediyorum. İlçemiz ufak. 6 bin nüfuslu bir ilçe. Bu olanlar gerçekten büyük işler. Belediyenin bütçesiyle olanlar hariç, şu anda devam eden hükümet konağımız var, futbol sahamız var, iki tane sosyal tesisimizin ihalesine çıktık ve burası var. Bunlar baktığınız zaman büyük işler. Cenab-ı Mevlam bana ve ekibime bu işleri yapmayı nasip etti. Bir kez daha Allah’a şükrediyorum sizin huzurunuzda. İlçemizde tabii ki 56 adet söz vermiştim seçim zamanı. Bazıları ‘Çok nasıl yapacaksın’ demişti. Şu anda 213 kalem işim bitti. Daha durmak yok yola devam. Daha da mücadele edeceğiz. Önümüzde 3,5 yıl gibi bir süre var. İnönü’yü inşallah dış ilçelerde nüfusu en kalabalık ilçe yapacağız. Allah’ın izniyle İnönü kalabalık olacak. TOKİ’miz bitti. İl Başkanımızla çalışmalarımız devam ediyor, ikinci etabımız da gelecek. Dediğim gibi durmak yok yola devam” ifadelerini kullandı.
‘İNÖNÜ’NÜN KÜLTÜREL HAYATINA CANLILIK KATACAK’
Ardından söz alan AK Parti İl Başkanı Gürhan Albayrak, “Halka hizmeti Hakk'a hizmettir şiarıyla; ilçemizin sosyal, kültürel yaşamına yeni bir soluk kazandıracak olan İnönü Belediyesi Kültür ve Kongre Merkezi’nin temel atma törenine hoş geldiniz, sefalar getirdiniz. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde Türkiye, sadece sanayide değil; kültürden spora, eğitimden, sağlık politikalarına kadar her alanda büyük bir dönüşüm yaşamıştır. Bizler de bu vizyon doğrultusunda, geçmiş mirasımızdan ders alarak geleceğe umutla bakma bilinciyle çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Bugün, temel atma törenini gerçekleştirdiğimiz bu güzide tesis, ilçemizin sosyal gelişimine katkı sağlayacak, aynı zamanda İnönü’nün kültürel hayatına canlılık katacaktır. Bu merkez aynı zamanda birlik, kardeşlik ve dayanışma duygularının güçleneceği bir buluşma noktası olacaktır. Bu önemli projenin hayata geçmesinde desteklerini esirgemeyen Kültür ve Turizm Bakanımız Sayın Mehmet Nuri Ersoy başta olmak üzere Sayın Bakan Yardımcılarımıza, değerli Milletvekillerimize, ilçemiz için gece gündüz demeden çalışan Belediye Başkanımız Sayın Serhat Hamamcı’ya ve emeği geçen herkese gönülden teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.