Eskişehir Büyükşehir Belediyesi’nin dar gelirli bireyler, emekliler ve öğrenciler için can suyu olan Kent Lokantası projesi, halkla iç içe yönetilmeye devam ediyor. Hizmete girdiği günden bu yana kapısında uzun kuyruklar oluşan ve binlerce öğün servis eden lokanta, bu kez "vatandaş memnuniyeti" odaklı bir düzenlemeyle gündemde. Belediye yetkilileri, özellikle Cuma günleri yaşanan yoğunluğu ve vatandaşların taleplerini dikkate alarak, hizmet başlangıç saatini erkene aldıklarını duyurdu.

Neden Saat Değişikliği Yapıldı?
Kent Lokantası’nda yemeklerin 12.00’de servis edilmeye başlanması, özellikle Cuma günleri Cuma namazı saatiyle çakışabiliyor veya namaz öncesi yemek yemek isteyen vatandaşlar için kısıtlı bir süre yaratıyordu. Gelen yoğun başvuruları değerlendiren Eskişehir Büyükşehir Belediyesi, sosyal dayanışmayı güçlendirmek adına Cuma mesaisini yarım saat erkene çekti.
Fiyat İstikrarı Sürüyor
Enflasyonist ortama rağmen sosyal belediyecilik ilkelerinden ödün vermeyen Kent Lokantası, doyurucu ve hijyenik 4 kap yemekten oluşan menüsünü 100 TL’den sunmaya devam ediyor. Ayrıca "Askıda Yemek" uygulamasıyla hayırseverler ve ihtiyaç sahipleri arasındaki köprü de bu yeni saat düzenlemesiyle güçlenmeye devam edecek.
📊 Kent Lokantası Güncel Çalışma Saatleri
| Gün | Servis Başlangıç Saati | Menü Ücreti |
| Pazartesi | 12:00 | 100 TL |
| Salı | 12:00 | 100 TL |
| Çarşamba | 12:00 | 100 TL |
| Perşembe | 12:00 | 100 TL |
| Cuma | 11:30 (Yeni) | 100 TL |
Not: Kent Lokantası, Tepebaşı bölgesinde Hacı Ali Bey Mahallesi (Sakarya Caddesi girişi) ve Kentpark içerisinde olmak üzere iki ayrı noktada hizmet vermeyi sürdürüyor.




