Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç, DİSK Emekli-Sen Eskişehir Şubesi’ni ziyaretinde emeklilerin ağırlaşan ekonomik koşullarına dikkat çekti.
Başkan Ataç’tan Emeklilere Destek
Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç, DİSK Emekli-Sen Eskişehir Şubesi’ni ziyaret ederek emeklilerle bir araya geldi. Şube Başkanı Hatice Kılıç ve sendika üyelerinin katıldığı buluşmada, emeklilerin yaşadığı ekonomik sorunlar ve ülke gündemi ele alındı. Samimi bir ortamda gerçekleşen görüşmede Ataç, emeklilerin giderek ağırlaşan yaşam koşullarına dikkat çekti.
Maaşlar Temel Giderleri Karşılamıyor
Ataç, en düşük emekli maaşının 18 bin 938 TL olduğunu, Meclis’e sunulan düzenlemeyle bu tutarın 20 bin TL’ye çıkarılmasının önerildiğini hatırlattı. Ancak açlık sınırının 29 bin 828 TL’ye ulaştığını belirterek, emeklilere verilen maaşların temel yaşam giderlerinin gerisinde kaldığını ifade etti. Bu durumun görmezden gelinemeyeceğini vurguladı.

“Emeğin Karşılığı Yoksa Adalet Yoktur”
Ekonomik sıkıntıların her geçen gün derinleştiğini dile getiren Ataç, insanların yıllarca çalıştıktan sonra geçim derdiyle mücadele etmek zorunda bırakılmasının kabul edilemez olduğunu söyledi. Emeklilerin temel ihtiyaçlarını karşılayamadığı bir düzenin sosyal devlet anlayışıyla bağdaşmadığını belirterek, emeğin karşılığının verilmediği yerde adaletten söz edilemeyeceğini ifade etti.
Sendikadan Teşekkür
DİSK Emekli-Sen Eskişehir Şube Başkanı Hatice Kılıç, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek Başkan Ataç’a desteklerinden dolayı teşekkür etti. Kılıç, emeklilerin sorunlarının kamuoyu önünde dile getirilmesinin kendileri açısından büyük önem taşıdığını vurguladı. Ziyarette ayrıca Tüm Metal-İş Sendikası Şube Sekreteri Suat Yıldız ve DİSK Emekli-Sen’in kurucularından Suat Başaran da yer aldı.
Emeklilerin ekonomik sorunları, Türkiye’de uzun süredir tartışılan konular arasında yer alıyor. Artan yaşam maliyetleri ve düşük maaşlar, emeklilerin temel ihtiyaçlarını karşılamasını zorlaştırıyor. Sendikalar ve sivil toplum kuruluşları, bu sorunların kamuoyunda gündeme taşınması için çeşitli etkinlikler düzenliyor.
Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç’ın açıklamaları, emeklilerin yaşadığı ekonomik sıkıntıları bir kez daha gündeme taşıdı. Maaşların yaşam standartlarını karşılamada yetersiz kalması, sosyal devlet anlayışıyla bağdaşmadığı gibi adalet duygusunu da zedeliyor. Emeklilerin sorunlarının çözümü için sendikal dayanışmanın ve kamuoyu desteğinin önem taşıdığı vurgulandı.





