Eskişehir’in Odunpazarı ilçesine bağlı Aşağıçağlan Mahallesi’ndeki TOKİ inşaat şantiyesinde üzücü bir iş kazası meydana geldi. Yaklaşık iki ay önce iş güvenliği eksiklikleriyle gündeme gelen aynı şantiyede, bir işçi yüksekten düşerek ağır yaralandı.

Kaza Nasıl Gerçekleşti?
Öğle saatlerinde meydana gelen olayda, TOKİ konut inşaatı projesinde çalışan Esat T. isimli işçi, henüz belirlenemeyen bir nedenle dengesini kaybederek yüksekten zemine düştü. Olayı gören mesai arkadaşlarının 112 Acil Çağrı Merkezi'ne ihbarı üzerine bölgeye sağlık ve emniyet ekipleri sevk edildi.

Yaralı işçi Esat T., olay yerindeki ilk müdahalenin ardından Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’ne kaldırıldı. Hastaneden alınan bilgilerde işçinin sağlık durumunun ciddiyetini koruduğu öğrenildi. Emniyet güçleri olayla ilgili şantiye alanında inceleme başlattı.

İki Ay Önceki Uyarılar Cevapsız Kaldı
Aralık ayında Kanal 26 tarafından yapılan haberde, söz konusu şantiyedeki güvenlik zafiyetleri açıkça ortaya konulmuştu. Binaların dış cephesindeki iskelelerde çalışan işçilerin baret, emniyet yeleği ve emniyet kemeri kullanmadığı, ayrıca düşebilecek malzemelere karşı koruyucu filelerin gerilmediği kamuoyuna duyurulmuştu.
Aynı Şantiye, Aynı İhmaller
Yaşanan ağır yaralamalı kazanın ardından bugün yapılan incelemelerde, şantiyede çalışmaların devam ettiği görüldü. Ancak yaşanan kazaya rağmen işçilerin hâlâ baretsiz, emniyet kemersiz ve yeleksiz bir şekilde iskelelerde çalışmaya devam etmesi dikkat çekti. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü ile Toplu Konut İdaresi Başkanlığı yetkililerine, benzer acıların tekrar yaşanmaması için denetimlerin artırılması ve sorumluların hesap vermesi yönünde çağrıda bulunuldu.




