Savaş Özaydemir’in Eskişehir’e ve Eskişehir sanayine katkıları unutulmaz.

Eskişehir sanayisinin gelişmesi için Organize Sanayi Bölgesi’nden tutun da sanayicinin hakkının korunması, sosyal çalışmalar gibi bir çok önemli işe imza attı.

İmza attığı işlerden en önemliler arasında da geçtiğimiz gün hizmete giren

Özel EOSB Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’dir.

 

***

Belki o zamanlar adı böyle dillendirilmiyordu ama teknik bir lisenin açılması hayali 25 yıla uzanır.

Bir gazeteci olarak Savaş Özaydemir’in teknik lise projesini ilk açıkladığı günleri hatırlıyorum.

Heyecanını ve gururunu gözlerinden okumak mümkündü.

Süreç içersinde çeşitli engellemelerle karşılaşan bu proje nihayet hayata geçti.

O zamanlar sanayinin ara eleman ihtiyacını karşılaması amacıyla düşünülen bu okul aradan geçen sürede çok daha modern şekilde dizayn edildi.

İnanıyorum ki bu okuldan mezun olan gençler iş arama sıkıntısı yaşamadan hayata atılacak ve sanayiye de büyük katkıları olacak.

 

***

Şimdi biraz projeyi hayata geçiren Organize sanayi Bölgesi Başkanı Nadir Küpeli’ye kulak verelim.  

 “Eskişehir sanayisinin 25 yıllık özlemi olan meslek lisesi projesinin ilk aşamasını gerçekleştirmenin mutluluğunu tüm sanayiciler olarak yaşıyoruz” diyor Küpeli ve şöyle devam ediyor.

“Çalışmalarımıza başlarken hedefimizi Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün bir sözüyle başlayarak açıklamak istiyorum; ‘eğitimdir ki bir milleti hür, bağımsız, şanlı, yüksek bir topluluk halinde yaşatır, yada milleti esaret ve sefalete terk eder.’ Biz ülke olarak ekonomik, sosyal ve kültürel açıdan dünyanın ilk 10 ülkesi içinde olmayı hedefliyorsak, bunun en önemli ayağı  eğitim olacaktır ve de bu gelişmeyi üreterek, sanayi sektörümüzü büyüterek yapmaksa hedefimiz o zaman mesleki eğitim olmazsa olmazlar arasında olacaktır. Yetiştireceğimiz öğrencilerin öncelikle Eskişehir sanayiinde istihdamı temel arzumuz ve bu öğrencilerin  istihdam edilecekleri işletmelere katkı sağlayacak seviyede eğitilmeleri de en önemli hedefimiz. En son arzumuz bugün bile aramızdaki sanayicilerin bir çoğu  ben dahil mesleki eğitim kökenli arkadaşlarımızdır. Öğrencilerimizi  de bu anlamda  ileride çağı yakalamış girişimciler olarak görmek arzusundayız.”

 

***

 

Okul bu yıl, 4 derslikli, 100 öğrenci kapasiteli, makine teknolojileri bölümü-CNC dalında eğitim verecek.

Esas kampüsün 65 bin metrekaresi okul arazisi olarak tahsis edildi. Toplam 150 bin metrekare alanda gerçekleştirilecek. Bu arazi üzerinde 22 bin metrekare eğitim kampüsü inşa edilecek. 30 derslikli, 5 alanda, 9 dalda 900 öğrenci kapasiteli okul gelecek yıl hizmete alınacak.

Küpeli sanayicilerden de şu isteklerde bulundu.

“Sizlerden üç önemli isteğimiz olacaktır.  Birincisi, okulumuz öğrencilerine zamanı geldiğinde staj desteği sağlamanız, mezun olduklarında istihdam etmeniz ve belki de en önemlisi okulda düzenleyeceğimiz seminer ve konferanslara konuşmacı olarak katılarak tecrübelerinizi öğrencilerimizle paylaşmanızdır”