“Bulvarlar Bizim! Arabasız Pazar” sloganıyla düzenlenen etkinlikte Atatürk Bulvarı araç trafiğine kapatılarak yayalara, bisikletlilere ve scooter kullanıcılarına açılacak.

Etkinlik Detayları

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi’nin Ocak 2026’da başlattığı Arabasız Pazar uygulaması, Ağustos ayında da devam ediyor.

  • Tarih: 30 Ağustos Pazar

  • Saat: 16.00 – 22.00

  • Yer: Atatürk Bulvarı (Dr. Sadık Ahmet Bulvarı – MM Migros arası, yaklaşık 700 metre)

Arabasız Pazar

Amaç ve Katılım

Etkinlikte bulvar, araçlardan arındırılarak yayaların, bisikletlilerin, kaykay ve scooter kullanıcılarının kullanımına açılacak. Eskişehirlilerin kent sokaklarını farklı bir deneyimle keşfetmesi, yürüyüş yapması ve aileleriyle keyifli vakit geçirmesi amaçlanıyor.

Toplu Taşıma Düzenlemesi

Arabasız Pazar nedeniyle 30 Ağustos Pazar günü 16.00-22.00 saatleri arasında Atatürk Bulvarı’nın güney tarafı araç trafiğine kapalı olacak.

  • Etkilenen otobüs hatları: Siyah 2, Siyah 11, Kırmızı 11, Siyah 17, Kırmızı 26, Kırmızı 63 ve Tıp Ekspres.

  • Otobüsler, alternatif güzergâh olarak Dr. Sadık Ahmet Bulvarı – Şehit Güngören Bostan Sokak üzerinden Atatürk Bulvarı’na çıkış yapacak.

  • Alternatif güzergâh sivil araç trafiği için de uygun olacak.

Arabasız Pazar

Belediyeden Mesaj

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi, tüm vatandaşları Arabasız Pazar uygulamasına katılmaya davet ederek, “Arabasız Pazar gününde toplu taşımayı tercih ettiğiniz için teşekkür ederiz” mesajını paylaştı.

Kaynak: Haber Merkezi