ESKİŞEHİR

Ekoloji Okulu’nda hazırlıklar sürüyor

Tepebaşı Belediyesi Yeryüzü Ekoloji Okulu’nda, gelecek dönem hazırlıkları sürüyor. Merkez, yapılan hazırlıklar ile birçok yeni donatıyı, öğrencilerin kullanımına sunmayı hedefliyor.

Merkezde, hizmete girdiği Kasım 2019’dan bu yana faaliyetlerine devam ederken okul grupları ile bin 184 öğrenci ve bireysel grup olarak gelen 702 öğrenci olmak üzere toplamda bin 886 öğrenciye eğitim verildi. Kentte yaşayan insanlar ve özellikle çocuklar için deney, gözlem ve eğitim alanları sunan ve koronavirüs dolayısıyla eğitimlerine ara veren Yeryüzü Ekoloji Okulu, bu süreçte çocukların endemik, tıbbi aromatik ve şifalı bitkileri, bostan türlerini gözlemlemesi için üç meydanda yer alan yükseltilmiş yataklarda ekim ve dikim çalışmaları gerçekleştirdi. Toplamda 30’dan fazla türde tıbbi aromatik ve şifalı bitki, 16 çeşit bostan bitkisi ve 10 kök ahududu fidesi dikildi.

Yeryüzü Ekoloji Okulu’nda gerçekleştirilen çalışmalara ilişkin bilgi veren Tepebaşı Belediyesi yetkilileri, “Yeryüzü Ekoloji Okulu’nda yer alan lavanta, kekik, biberiye, eldiven çayı gibi tıbbi ve aromatik bitkileri pandemi sonrası mevcut atölye çalışmalarında kullanabilmek için kurutma çalışmaları yapıyoruz.

 

TOHUMLAR MUHAFAZA EDİLİYOR 

 

Merkeze ait bir tohum bankası oluşturulması için mevcut meydanlarda yer alan bitkilerin tohumları toplanarak muhafaza ediliyor. Eskişehir ilçelerine ait karakteristik kayaç türlerinin yer aldığı kayaç parkı oluşturulması için de çalışmalar başladı. Öncelikle çocukların zihninde kalıcı olarak yer alması için toplamda 20 farklı kayacın yer alacağı alanda, her kayacın işlenmiş hali de sergilenecektir. Özellikle çocuklarımızın ortak yaşam arkadaşlarımızla olan bağlarını oluşturmak için arı akvaryumu (Arvaryum) ve karınca akvaryumu (Formikaryum) kurulumları başarı ile yapılmıştır. Kendi ekosistemini kendi yapan bir nanobio akvaryum kurulumunu tamamlandı ve pandemi sonrasına hazır bir şekilde üzerinde çilek yetiştirmeye başlandı” ifadelerini kullandı.

Yetkililer ayrıca Yeryüzü Ekoloji Okulu’nda yer alan tıbbi ve aromatik bitkiler üzerine yoğunlaşarak bu bitkilerden yağ ve aroma almak, bitkisel krem üretilmesi; tıbbi ve aromatik bitkilerden ise çay, şerbet gibi ürünler ortaya çıkarılmasının amaçlandığını ifade etti.

{ "vars": { "account": "UA-99020016-1" }, "triggers": { "trackPageview": { "on": "visible", "request": "pageview" } } }