Açıklamaya göre, 1. gün olan Cuma günü Türkiye genelinde toplam 692 trafik kazası meydana geldi. Bu kazalarda 7 vatandaş hayatını kaybederken, 1.128 kişi ise yaralandı.
Bakan Yerlikaya, paylaşımında hayatını kaybeden vatandaşlara Allah’tan rahmet, yaralılara ise acil şifalar dileyerek, bayram boyunca trafik güvenliğine ilişkin denetimlerin titizlikle sürdürüldüğünü vurguladı.
2,2 Milyondan Fazla Araç Otoyollarda
Ulaştırma Bakanlığı verilerine göre, Kurban Bayramı’nın birinci gününde 2 milyon 232 bin 715 araç otoyolları kullandı. Emniyet ve Jandarma trafik ekipleri ise bu yoğunluk içerisinde 12 bin 407 araca hız ve radar işlemi uyguladı. Bu sayı, tüm trafiğe çıkan araçların yalnızca %0,56’sına denk geliyor.
Yerlikaya, paylaşımında %99,44 oranında trafik kurallarına uyan sürücülere teşekkür ederek, şu ifadelere yer verdi:
“Aşırı hız yapmayarak trafik kurallarına uyan her bir sürücümüze ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Diğer %0,56’lık kısmında daha dikkatli davranarak, aşırı hız yapmayacağına, hem kendisinin hem sevdiklerinin hem de masum insanların canlarını riske atmayacağına yürekten inanıyorum.”
“Amacımız İşlem Yapmak Değil, Can Kurtarmak”
İçişleri Bakanı, denetimlerin cezalandırma değil, kazaları önlemek ve can kayıplarını en aza indirmek amacıyla yapıldığını vurgulayarak şu uyarıyı yineledi:
“Denetlemelerimiz işlem yapmak için değil, kazaları önlemek ve can kaybımızı sıfıra indirmek içindir. Trafik kurallarına uyalım, bayram sevincimize hüzün karışmasın.”
Bayram trafiğinin devam edeceği günlerde yetkililer, sürücülere dikkatli ve kurallara uygun şekilde seyahat etmeleri çağrısında bulunuyor.