Yerel seçimler biteli bir haftaya yaklaştı, ülkede hale bir seçim kargaşası yaratılmak isteniyor.

Şimdiye kadar yapılan seçimlerde AKP bir çok yerde seçim kazanırken bu kadar engellemeye gidilmemişti.

Başta CHP olmak üzere muhalefetin itirazları oldu ama onlar da çok dikkate alınmadı.

Hatta “Atı alan Üsküdarı geçti” gibi sözler bile söylendi.

AKP İstanbul ve Ankara’yı kaybedince sanki kıyamet koptu, birbiri ardına itirazlar, süreci geciktirmekten başka bir şeye yaramayacak.

Geçersiz oylar üzerinden yeniden sayım kararları yapılıyor İstanbul’da, Ankara’da ve daha bir çok ilde.

Ancak bu kez CHP’lilerin işi sıkı tuttuğunu, demokrasi nöbeti dedikleri nöbeti bir saniye bile bırakmadıkları görülüyor.

Yapılan sayımları görüyoruz, üç oy birine, beş oy birine yazılıyor.

Bunlar elbette sonucu etkileyecek rakamlar değil, sadece süreç biraz daha geciktiriliyor.

 

***

Eskişehir’de CHP Çifteler ilçesinde bir gidip bir gelen sonunda da 8 oyla MHP’li Kadir Bıyık’ın kazandığı seçim için itirazda bulunmuştu reddedildi.

Öte yandan AKP Büyükşehir, Odunpazarı ve Tepebaşı için itirazda bulundu, birkaç sandığın dışında sayım olmadı.

Aslında Eskişehir’de itiraz edilecek bir durum da yoktu ama, herhalde her yerde itiraz ediliyor, sizde edelim mantığıyla hareket edildi.

Belki biraz da kendilerini kurtarmaya yönelik bir girişimdi.  

Eskişehir’de mazbatalar verilmeye başlandı, bugün yarın merkez ve ilçelerdeki belediye başkanları da mazbatalarını alırlar ve işlerine koyulurlar.

Çünkü artık iş zamanı.

 

ŞEHİRCİLİĞE AYKIRI

 

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi’nin Çevre ve Şehircilik Bakanlığı aleyhine açtığı, Alpu'ya kömürlü termik santralin yapılması planlanan alana ilişkin imar planı iptal davası Eskişehir 1. İdare Mahkemesi’nde görüşülmeye başlandı.

Büyükşehir Belediyesi avukatları tarafından bilirkişinin üstün kamu yararı gözeterek mahkeme heyetine sunduğu raporun, iddiaları destekler nitelikte olduğu ve 1/100.000 ölçekli planın iptal edilmesi dolayısıyla santralin yapımının iptali konusunda önemli dayanacak olacağı ifade edildi.

Alpu Kömürlü Termik Santrali ve Kömür Madenciliği Projesi’nin Çevresel Etki Değerlendirme (ÇED) olumlu kararının iptali sebebiyle TEMA Vakfı, TMMOB ve Beyazaltınlı çiftiler tarafından da açılan dava Eskişehir 1. İdare Mahkemesi’nde görülmeye başlandı.

Termik santral konusunda ihale iptallerinden sonra yargı bölümünde de birbiri ardına Eskişehirliler lehine kararlar çıkmaya başlayacak.

Bir yazımda seçim sürecinin en önemli kazanımı termik santral konusunun bittiğidir diye yazmıştım.

Bu yavaş yavaş gerçek olacak.