Geçtiğimiz haftanın son iş gününde Eskişehir siyaseti oldukça hareketle saatler yaşadı.

İYİ Parti İl Başkanı Ramiz Tunca, aralarında Odunpazarı’nın da bulunduğu altı ilçede seçime gireceklerini belirttiği mesajından hemen sonra Odunpazarı İlçe Başkanının whatsapp mesajı ortalığın karışmasının başlangıcı oldu.

Kısaca toparlarsak;

Bu mesajda CHP’nin Odunpazarı’nda seçime girmeyeceği ve İYİ Parti adayını destekleyeceğini belirtiyordu.

Bunun üzerine gazeteciler önce İYİ Parti yöneticilerini, Odunpazarı belediye Başkanı Kazım Kurt’u ve CHP yöneticilerini aramaya başladı.

Hemen arkasından İYİ Parti İl Başkanı Ramiz Tunca bir basın toplantısı düzenlediği ve ilçe başkanının mesajını doğrular nitelikte sözler söyledi.

 

***

Ancak yine de net bir şey yoktu.

Tunca, sorulara biraz da kaçamak yanıtlar vermeyi tercih etti.

Derken Odunpazarı Belediye Başkanı kazım Kurt’un basın toplantısı.

Beraberinde İl Başkanı Abdülkadir Adar, PM üyesi Gaye Usluer ile çıktı gazetecilerin karşısına.

Adar: “Geçtiğimiz Perşembe günü saat 10.00 sıralarında televizyonlarda sevgili Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu ve İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener el sıkıştılar, vilayetlerin isimlerini de söyleyerek, şu illerde iyi parti ile Cumhuriyet Halk Partisi seçim birlikteliği yapacak dediler” dedi.

Partililerin de katıldığı bu toplantıda salona “En büyük başkan bizim başkan” sloganları ile giren Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt, yaptığı konuşmada adaylığının devam ettiğini söyledi

“Odunpazarı Belediyesi’nde sanki Cumhuriyet Halk Partisi aday çıkarmayacak ve onun yerine İYİ Parti aday çıkacakmış gibi bir algı oluştu. Böyle bir şey kesinlikle söz konusu değil” dedi Kurt.

 

***

Bu açıklamayı bir talihsizlik ve yanlışlık olarak değerlendirdiğini belirtti ve son noktayı koydu.

 “Bugün olağan üstü bir olay yaşadık. Siyaset saygı, tecrübe ister; siyaset demokrat olmayı gerektirir. Biz, öyle ya da böyle ittifak yapmış olduğumuz bir parti ile ilgili şimdiye kadar olumsuz hiçbir değerlendirme yapmadık. Bu bize ve siyasi kültürümüze yakışmaz. Odunpazarı Belediyesi Cumhuriyet Halk Partisi’nindir ve Odunpazarı Belediyesi Cumhuriyet Halk Partili olarak kalacaktır. Bunu, herkesin böyle bilmesinde yarar var.”

Partinin yetkili ağızlarından PM üyesi Gaye Usluer,  parti meclisinde böyle bir konunun konuşulmadığını belirtti. Milletvekilleri Utku Çakırözer ve Jale Nur Süllü de, CHP’nin seçim işlerini yürüten Genel Başkan Yardımcılarıyla konuştuklarını ve böyle bir durumun olmadığını ifade ettiler.

 

***

Sonuçta İYİ Parti milletvekili Arslan Kabukçuoğlu da ortada bin yanlış anlaşılmanın olduğunu söyledi.

Aceleyle, acemice, anlamadan, teyit ettirmeden yapılan bir açıklama ortalığın karışmasına neden oldu ama sonunda tatlıya da bağlandı.

Ama bu İYİ Parti için iyi bir sınav olmadı.