27 Temmuz 2018 Cuma günü saat 23. 21. de, 4 derece Kova burcundaki Ay, Aslan burcundaki Güneş karşıtlığından Dolunay ile beraber Tam Ay tutulması gerçekleşecek.

Dünya, Güneş ve Ay arasına geçtiğinde bir Ay tutulması oluşur.  Tam Ay tutulması sırasında Ay’ın kırmızı renkte görünmesine Kanlı Ay tutulması olarak tanımlanır. .

Ülkemizden gözlemlenecek olan tutulma, Antarktika, Avustralya, Asya, Rusya, Afrika, Avrupa ve Güney Amerika'nın doğusundan izlenebilecek

 

Tutulmalar rota değiştirmemiz için bizi zorlayan etkenlerdir. Tutulmalar genellikle önemli bir dönüm noktasını işaret eder ve etkilerini altı ay hissettirirler.

Zodyak’ın 11. evini yöneten Kova kolektif bilinci temsil ederken, 5. evini yöneten Aslan ise bireysel bilinç ile ilişkilidir.

Kova tutulmaları bireysel anlamda,  kişilikte gelişecek ani marjinal değişiklikler, bağımsızlık, özgürlük isteği duymak, ani boşanmak yada evlenmek, arkadaş grupları, sosyal çevrenin ani olumlu yada olumsuz değişimi, kendi yaptığımız işten gelen ani para, dilek ve arzuların gerçekleşmesi, felçleri, sinir hastalıklarını ve ani ölümleri baz alırken.

Toplumsal anlamda ise, depremleri, uçak kazalarını, hava korsanlarını su ve elektrikten dolayı gerçekleşen kazaları, ölümleri, toplumsal konularda duygusal boşalımlardan oluşan isyanları, otorite çatışmalarını, siyasi parti ve gruplar arasında gerçekleşen kavgaları, ani toplumsal sıra dışı değişimleri baz alır.

Tutulma horoskopunda Koç burcu yükselmekte. Tutulma yönetici gezegeni Uranüs ise GAD, Rx Mars, Ay kuvuşumu ve karşıtlığındaki KAD ve Güneş’e T kare açı ile bağlantı kurmakta ve Satürn’e olumlu bakış açısı vermekte.

Güçlü ve kontrol edilmesi zor olabilecek çok önemli bir enerji. Dolayısıyla gerek kişisel gerek toplumsal hayatımızda büyük bir bozulmaya yol açabilir. Bir yön değişiminde olduğumuzu, geçmişin sınırlarını aşmak, kısıtlayıcı hissettiğimiz her hangi bir durumdan kurtulmak ve yaşam yönünüze yepyeni bir bakış açısı yaratmak için dürtüsellik verebilir. Bu, değişim getiren enerjiyi istikrarlı ve ilkeli yönetmeye çalışmalıyız Aksi takdirde, üzerinde kontrolümüz bulunmayan etkenliklere itilebiliriz.

Tutulma ile ayak bilekleri, baldırlar, dolaşım sistemi ve toplardamarlar, varisler, kalp, dolaşım ve tansiyon gibi sağlık sorunları da artabilir.

Bu süreçte iç istikrarımızı korumak, derin ihtiyaçlarımızla temas halinde olmak, doğada yürümek, dua etmek, meditasyon ve yoga yapmak bize yardımcı olabilir.

KOÇ VE YÜKSELEN KOÇ; (21 Mart–20 Nisan) ) Sevgili Koçlar, geleceğe dair umutlarınız planlarınız ve projelerinizi yeniden şekillendirmeniz gerekebilir. Sosyal ve toplumsal konularda daha duyarlı bir süreçtesiniz. Grupsal çalışmalarınızı, iş yada özel arkadaşlıklarınızı sonlandırmak zorunda kalabilirsiniz. Yenilenmek, kabullenmek içinde olduğunuz takdirde yeni hedefler ve yeni birliktelikler kurabilirsiniz.

 

BOĞA VE YÜKSELEN BOĞA; (21 Nisan–20 Mayıs) Sevgili Boğalar, kariyer, iş ve sosyal konumuzla ilgili ‪hesapta olmayan, aniden gelişen olayların içine çekilebilirsiniz. Evlilik-boşanma iş anlaşması, emeklilik, terfi, itibarınızı etkileyen gelişmeler gibi kontrolünüz dışında kaderi olaylar gelişebilir. Dolayısıyla yaşamınızda farklılık ve değişim yaratacak radikal kararlar alabilirsiniz.

 

İKİZLER VE YÜKSELEN İKİZLER; (21 Mayıs–21 Haziran) Sevgili İkizler, hayata bakış açınız ve yaşam felsefeniz değişime uğrayabilir. Çıkacağınız uzak yolculuklarda bilmediğiniz yeteneklerinizi keşfedebilir ve sizi sınırlayan inançlarınızı da sorgulama imkânı bulabilirsiniz. Yüksek eğitim, hukuk, basın, reklâm ve medya konularındaki meselelerinizde neticelenmeler yaşayabilirsiniz.

 

YENGEÇ VE YÜKSELEN YENGEÇ; (22 Haziran–22 Temmuz) Sevgili Yengeçler, ortak kazançlarınız, finansal konularda beklenmedik gelişmelere enerjinizin çoğunu harcamak zorunda kalabilirsiniz. Borç, kredi, vergi, sigorta ve nafaka işleriniz ile ilgili yeni düzenlemeler yapmanız gerekebilir. Ölüm-doğum, ameliyat gibi ani gelişmeler ve hayatınızda hareket özgürlüğü sağlayan değişiklikler yapabilirsiniz.

 

ASLAN VE YÜKSELEN ASLAN; (23 Temmuz–22 Ağustos) ) Sevgili Aslanlar, ikili ilişkilerinizde yeni bir dönem başlıyor. Geçmişe ait bazı meseleleri kapatarak hayatınıza yeni bir düzen getirebilirsiniz. Ani bir kararla evlilik yada ilişkileri noktalanabilir. Bekâr aslanlar sürpriz evlilikler yada ortaklıklara başlayabilir. Yaşamınızda tehdit edici durumlardan özgürleşebilirsiniz.

 

BAŞAK VE YÜKSELEN BAŞAK; (23 Ağustos–22 Eylül) Sevgili Başaklar, günlük yaşamınız, iş, çalışma ortamınız ve alışkanlıklarınız etkileniyor. Günlük alışkanlıklarınız ve çalışmalarınızda sizi yoran angarya uğraş ve işlerinizi hafifletecek değişiklikler yapabilirsiniz. Sağlığınızı etkileyen alışkanlık ve bağımlılıklarınızdan vaz geçerek, beslenme, spor, diyet gibi yeni alışkanlıklar geliştirebilirsiniz.

 

TERAZİ VE YÜKSELEN TERAZİ; ( 23Eylül–23 Ekim) Sevgili Teraziler, daha fazla sanatsal, yenilikçi, özgürlük ve heyecan arzusunda olacağınız bir dönemdesiniz. Bazı teraziler fayda sağlamayan, temeli sağlam olmayan ilişkileri noktalayarak özgürleşebilirler. Bazıları sıra dışı kişilerle yeni ilişkilere başlayabilirler. Ebeveynler ise çocuklarının gelecek yaşantıları ile ilgili radikal kararlar alabilirler.

 

AKREP VE YÜKSELEN AKREP; (23Ekim–21 Kasım) Sevgili Akrepler, aile hayatınızda aksaklıklar oluşabilir yada aile bireyleriniz daha bağımsız ve isyankar olabilirler. Evlenme-boşanma, ev alım-satım, taşınma, kiralama yada evde yenilikler yapabileceğiniz ani koşullar ortaya çıkabilir. Tutulma enerjisi ile evden iş yaparak para kazanma planlarınızı hayata geçirebilirsiniz.

 

YAY VE YÜKSELEN YAY; ( 22 Kasım–21 Aralık) Sevgili Yaylar, iletişim ve seyahat yoğunluğunuz artabilir. Kardeşleriniz ve yakın çevrenizle ile ilgili hızlı gelişmeler, haberler ve gidiş geliş temposu içinde kalabilirsiniz. Tutulma enerjisi ile yeni bir eğitim yada dil kursuna, kaydolabilir, makale yada kitap yazmaya başlayabilirsiniz. Ani bir kararla teknolojik ürünler satın alabilirsiniz.

 

OĞLAK VE YÜKSELEN OĞLAK; ( 22 Aralık–19 Ocak) Sevgili Oğlaklar, geliriniz ve maddi kaynaklarınızla ilgili yenilikçi hedefler belirleyebilirsiniz. Beklenmedik finansal kazançlar ve kayıplar yaşayabilirsiniz. Dolayısıyla, bütçenizi değerlendirerek gelir-gider dengesi belirleyebilirsiniz. Hayatınıza teknolojik yenilikler sokabileceğiniz gibi, ihtiyaç duymadığınız eşyalarınızı da tasfiye edebilirsiniz.

 

KOVA VE YÜKSELEN KOVA; (20 Ocak–18 Şubat) Sevgili Kovalar, yaşamınızda çok önemli bir dönüm noktasındasınız. Kişisel özgürlük ve heyecan arayışına girebilirsiniz. Hayatınızı sil baştan başlayacak radikal kararlar ve değişiklikler yapabilirsiniz Alışılmışın dışında imaj değişimi yapabilirsiniz. Sinir sistemi, dolaşım sistemi ve ayaklarınıza gereken hassasiyeti göstermelisiniz.

 

BALIK VE YÜKSELEN BALIK; (19 Şubat–20 Mart) Sevgili Balıklar, ruhsal bütünlük içinde kalmak size açı veren deneyim ve yaralarınızı sarıp, şifalandıracağınız bir dönem. Yaşamınızda sizi sınırlayan, mutsuzluk ve kriz yaratan ilişkilerinizi bitirebilir özgürlüğe adım atabilirsiniz. Bedensel ve ruhsal gelişim çalışmaları ile kendinizi daha sağlıklı, rahat ve huzurlu hissedebilirsiniz.