Türkiye 24 Haziran’daki seçime hızla ilerliyor.

Bu seçimin en önemli argümanlarından biri de herhalde Cumhurbaşkanı adaylarına TV ve gazetelerde gerekli yerin verilmeyişi olacaktır.

Yüzde 95’i iktidara yakın medya kuruluşlarında oluşan Türk medyası, adil olmayan bir seçim yarışının içinde bulunuyor.

Özel televizyonlar hadi neyse, ama varlığını Türk insanından aldığı vergilerle sürdüren TRT’nin bu yandaşlığına ne demek lazım!

TRT’ye CHP’lisi de, İYİ Parti’lisi de SP’lisi de ve diğer bütün partilere gönül vermiş insanlar da para veriyor.

CHP Eskişehir Miletvekili Utku Çakırözer 24 Haziran seçimleri öncesinde Türkiye Radyo Televizyon Kurumu'nun (TRT) siyasi partilerin Cumhurbaşkanı adayları için ayırdığı süreleri Meclis gündemine taşıyarak, Başbakan Binali Yıldırım’ın yanıtlaması talebiyle soru önergesi verdi.

AKP ve MHP’nin ortak adayı Erdoğan’a 37 saat ayrılırken, CHP’ye yalnızca 3 saat ayrıldığını belirten Çakırözer, “Hükümet TRT eliyle muhalefet partilerine sansür mü uyguluyor?” diye sordu. Çakırözer seçimlere çok kısa bir zaman kaldığını belirterek, TRT’nin bu süreçte adil ve tüm partiler için eşit bir yol izlemesi gerektiğini belirtti ve Cumhurbaşkanı adayları için ‘ortak yayın’ yapılması gerektiğini vurguladı.

TRT’nin halkın televizyonu olması gerektiğini vurgulayan Çakırözer, “ Kamu yayıncılığı açısından tüm gelirlerini halkın vergilerinden alan TRT’nin tüm yurttaşların hak ve taleplerini koruyacak şekilde yayın yapması gerekmektedir. TRT, bu süreler ile muhalif partilere, muhalif partilerin lider ve Cumhurbaşkanı adaylarına bir bakıma sansür uygulamaktadır. Bu asla kabul edilemez. Seçimlere az bir zaman kala adil ve hakkaniyetli bir süreç izlenmelidir”  değerlendirmelerinde bulundu.

Evet Türkiye böyle bir seçim yarışı yaşıyor.

 

PARTİLERİN ADAY ADAYLARI

 

Siyasi partilerin aday adayları hemen hemen belirlendi.

Şimdi 21 Mayıs’ta adayların belirlenmesine kadar heyecan sürecek.

Aday adayları çalışmalarını da hızla sürdürüyor ve kendilerini tanıtmaya çalışıyorlar.

Aday adayları arasında İYİ Parti’nin aday adaylarından iş adamı Yalçın Ulupınar, hızlı bir Eskişehir turu yapıyor. Çeşitli sivil toplum kuruluşlarıyla bire bir görüşmelerde bulunan Ulupınar, kendisinin aday olması halinde önce Eskişehir, sonra da ülke için var gücüyle çalışacağını söylüyor.

 

***

CHP’nin kadın aday adaylarından Fifen Kahya da geçtiğimiz gün basın ve bazı partililerle bir araya geldi.

Daha önce de CHP İl kadın Kolları Başkanlığı görevini yürüten Figen Kahya’nın toplantısına çoğu ilçe başkanı da katıldı.

CHP’de kadın aday adaylarının bu kez biraz daha gazla olduğunu görüyoruz ve başarılar diliyoruz.

 

ANLAM VERİLEMEYEN GÖREVDEN ALMA

 

Eskişehir Devlet Hastanesi Başhekimi Yaşar Bildirici Sağlık İl Müdürlüğü tarafından görevden alındı. Görevden alınma sebebi ise bir hayli ilginç.

Neymiş efendim, Bildirici sosyal medya üzerinden bir partinin gönderilerini beğenmiş.

Böyle bir görevdin alma olabilir mi?