ESKİŞEHİR

Teknoloji odaklı firmalara destek

Teknoloji Transfer Ofisi (ARİNKOM) tarafından bu yıl 3’ncüsü düzenlenen “Teknoloji Odaklı Hızlandırıcı Programı (TechUp)” tanıtım etkinliği, birçok girişim fikrinin olgunlaştığı Anaç Ön Kuluçka Merkezinde gerçekleştirildi.

Eskişehir ve bölgesinde faaliyet gösteren teknoloji odaklı firmaların girişim fikirlerini, yatırım alma ve ticari faaliyetler noktasında destekleyen program; eğitim, mentörluk ve danışmanlık gibi hizmetleri de firmalara sunuluyor. Anadolu Üniversitesi, Eskişehir Sanayi Odası (ESO) ve Eskişehir Ticaret Odası(ETO) paydaşlığında hayata geçirilen TechUP, başvuru ve jüri eleme sürecinden geçen 7 girişimci firmayı 3-4 aylık hizmet sürecinden sonra, ‘Demo Day’ günleri ile yatırımcılarla buluşturuyor.

 

“YATIRIMCILARA YOL GÖSTERİCİ OLUYOR”

 

Etkinliğin açılışında yaptığı konuşmada; üretilen bilginin paylaşıldıkça büyük bilgi havuzlarının ortaya çıkacağından bahseden Anadolu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Şafak Ertan Çomaklı, TechUp programı ile sağlanan iş birliklerinin, gelişen dijital çağa ayak uydurma noktasında son derece önemli olduğunu anlattı. Eskişehir’e değer katacak girişimcilerin; Anadolu Üniversitesi, ESO ve ETO ile sektörde daha hızlı yer bulacağını sözlerine ekleyen Prof. Dr. Çomaklı, “Bilgiyi, katma değere çevirmek son derece önemlidir. Girişimcilik burada kırılma noktasını oluşturuyor. Bilgi ve sermayeniz olabilir. Girişimci ruhunuz yoksa ve bu konuda destek almıyorsanız, katma değer maalesef oluşmuyor. Sektörler itibariyle, geleneksel yaklaşımın yavaş yavaş kırılmaya başladığını ve teknolojinin sistemlere entegre edilmesinin kaçınılmaz olduğu ortaya çıkmıştır. Dünyada yapılan işleri yapabilmemiz için gerekli bilgiye sahip olmamız gerekiyor. Bu noktada destek olan; ARİNKOM, ESO ve ETO’ya çok teşekkür ediyorum. Bilgiyi sadece üretmek değil, paylaşmak da gerekiyor. Bizimle bilgilerini paylaşıyorlar ve yatırımcılara yol gösterici oluyorlar” şeklinde konuştu.

 

“KENDİ AYAKTA DURAN DEVLETİ DE AYAKTA TUTAR”

 

Kuluçka merkezlerinin seçilen fikirleri olgunlaştırma konusunda her yıl kendini geliştirdiğini ve bu sayede gelecek yıllara umut dolu baktıklarını söyleyen Prof. Dr. Çomaklı, “Destek ve ilgi olduktan sonra bize girişimci lazım oluyor. Onu da bulduktan sonra girişim fikirlerini kuluçka dediğimiz bu yerde olgunlaştırmamız lazım. Geçen yıl itibariyle iyi sonuçlar da aldık. Bunun bir sosyal sermaye olduğunu biliyoruz. Bu paha biçilmez bir entelektüel birikim. Dolayısıyla değerlendirmek istiyoruz. Elimizdeki bu sosyal sermayenin büyük bir gücü var. Sanayi ve Ticaret Odalarıyla, elimizdeki sermayeyi nasıl birbirimize aktarabileceğimizin çabası içindeyiz. Bunda da iddialıyız. İşin içerisinde raylı sistemler ve havacılık gibi alanlar da var. Bu merkez, kendi ayakları üzerinde durabilen yerlerden bir tanesidir. Kendi ayakta duran devleti de ayakta tutar. Bugün sadece bu merkezle kalkınan girişimcileri kutlamıyoruz. Sağlanacak olan çarpan etkisi ile ortaya çıkacak fikirlere de heyecanlanıyoruz. Hepsine başarılar diliyorum” diye iletti.

{ "vars": { "account": "UA-99020016-1" }, "triggers": { "trackPageview": { "on": "visible", "request": "pageview" } } }