Eylem sırasında konuşan Eskişehir Sağlık-Sen Şube Başkanı Hasan Hüseyin Köksal, memurlara önerilen maaş zammını eleştirerek şunları söyledi:
“Bugün memurlara 1000 TL gibi komik bir rakam teklif edildi. Bizler alın terimizin gerçek karşılığını istiyoruz. Sağlık ve sosyal hizmet çalışanlarımız, 7 gün 24 saat, gece gündüz demeden sahada, zorlu koşullar altında görev yapıyor. Çarşıda, pazarda hayat pahalılığı en üst seviyeye ulaşmışken, memurlara önerilen %10’luk zam asla kabul edilemez.”
Köksal, tüm memurlara birlik çağrısında bulunarak şöyle devam etti:
“Buradan tüm memurlara sesleniyorum: Hangi sendikaya üye olursanız olun, gelirlerimiz aynı, hayat pahalılığı hepimiz için aynı. Bu nedenle, nitelikli ve güçlü bir şekilde bir araya gelmeye davet ediyoruz. Memur-Sen ailesi olarak duruşumuz nettir. Pazartesi günü Ankara’da gerçekleştireceğimiz ‘Büyük Türkiye Mitingi’ne tüm memurlarımızı davet ediyoruz.”
Köksal, açıklamasının sonunda eyleme katılan sağlık ve sosyal hizmet emekçilerine ve seslerini duyuran basın mensuplarına teşekkür etti.