ESKİŞEHİR

Eskişehir Merkezli Dev Operasyon: 810 Milyon TL’lik Vurgun Yapan Şebeke Çökertildi!

İçişleri Bakanlığı, Eskişehir dahil 8 ilde düzenlenen dolandırıcılık operasyonunda 58 şüphelinin yakalandığını açıkladı. 810 milyon TL'lik vurgun yapan şebekeden 50 kişi tutuklandı.

İçişleri Bakanlığı, Emniyet Genel Müdürlüğü Asayiş Daire Başkanlığı ve Cumhuriyet Başsavcılıkları koordinesinde yürütülen dev operasyonun detaylarını paylaştı. Eskişehir merkezli toplam 8 ilde gerçekleştirilen baskınlarda, kendilerini kamu görevlisi olarak tanıtıp vatandaşları dolandıran ve 810 milyon TL’lik hesap hareketi gerçekleştiren 58 şüpheli kıskıvrak yakalandı. Adliyeye sevk edilen şahıslardan 50'si tutuklanarak cezaevine gönderildi.

8 İlde Eş Zamanlı "Zehir Hafiye" Operasyonu

Antalya, Diyarbakır, Eskişehir, Kırşehir, Manisa, Mersin, Samsun ve Tekirdağ İl Emniyet Müdürlüklerince yürütülen titiz çalışmalar neticesinde, organize bir şekilde vatandaşları mağdur eden şebeke deşifre edildi. Operasyonlar sonucunda ele geçirilen çok sayıda GSM hattı, dijital materyal, nakit para ve altınlar emniyette sergilenirken, hesaplardaki 810 milyon TL’lik devasa hacim dikkat çekti.

İşte Dolandırıcıların Şeytani Yöntemleri:

Teknik analizler sonucu şüphelilerin vatandaşları tuzağa düşürmek için üç ana yöntemi kullandığı belirlendi:

  1. Sazan Sarmalı: Gayrimenkul ve araç satış ilanları üzerinden alıcıyı ve satıcıyı birbirine bağlayıp parayı kendi hesaplarına geçirme.

  2. Sahte İnternet Siteleri: Özellikle araç muayene hizmeti adı altında kurulan taklit sitelerle vatandaşların kredi kartı ve kimlik bilgilerini ele geçirme.

  3. Unvan Dolandırıcılığı: Kendilerini telefon üzerinden "kamu görevlisi", "polis" veya "avukat" olarak tanıtarak korku ve panik yoluyla para talep etme.

Bakanlıktan Tebrik Mesajı

İçişleri Bakanlığı tarafından yapılan resmi açıklamada, suçla mücadeledeki kararlılık vurgulanarak şu ifadelere yer verildi: "Operasyonlar neticesinde çok sayıda suç unsuru ele geçirilmiştir. Daire Başkanlıklarımızı, kahraman polislerimizi, Cumhuriyet Başsavcılıklarımızı ve emeği geçenleri tebrik ediyoruz. Suç ve suçluyla mücadelemiz kararlılıkla devam edecektir."

Soruşturmanın dijital materyaller üzerinden genişletildiği ve mağdur sayısının artabileceği değerlendiriliyor.