İstanbul’un Beşiktaş ilçesinde gece saatlerinde bir araç kiralama şirketinin önünde park halindeki araçlarda yangın çıktı. Kısa sürede yayılan alevler 15 aracı etkisi altına alırken, olayda yaklaşık 100 milyon liralık dev bir maddi hasar meydana geldi. İtfaiye ekiplerinin bir saatlik çalışmasıyla söndürülen yangının ardından, emniyet güçleri olayın bir kundaklama girişimi olup olmadığını belirlemek için geniş çaplı soruşturma başlattı.
Alevler 15 Araca Birden Sıçradı
Olay, saat 04.30 sıralarında Beşiktaş Balmumcu Mahallesi, Barbaros Bulvarı üzerinde bulunan 4 katlı bir binanın giriş katındaki oto galeride meydana geldi. Edinilen bilgilere göre, galeri önünde park halinde bulunan otomobillerden birinde henüz belirlenemeyen bir nedenle yangın başladı. Rüzgarın da etkisiyle hızla büyüyen alevler, bitişikte park halindeki diğer 14 araca daha sirayet etti. İhbar üzerine bölgeye çok sayıda itfaiye, polis ve sağlık ekibi sevk edildi. Polis ekipleri güvenlik amacıyla Barbaros Bulvarı’nı trafiğe kapatırken, itfaiye ekipleri alevlere müdahale etti.
100 Milyon Liralık Hasar ve Kundaklama Şüphesi
İtfaiye ekiplerinin yaklaşık bir saat süren yoğun çalışması sonucu yangın kontrol altına alınarak söndürüldü. Yapılan ilk incelemelerde, yangın nedeniyle 15 lüks otomobilin büyük ölçüde hasar görerek kullanılamaz hale geldiği tespit edildi. Ayrıca yangın çıkan binanın dış cephesinde de kısmen hasar oluştuğu gözlendi. Toplam maddi zararın yaklaşık 100 milyon lira civarında olduğu tahmin ediliyor. Olay yeri inceleme ekiplerinin yaptığı saha çalışmaları ve ilk bulgular ışığında, yangının çıkış sebebinin kundaklama olabileceği ihtimali üzerinde duruluyor.