ESKİŞEHİR

Belde Evleri 28 branşta 4 bin 858 kursiyer ile yeni döneme başladı

Tepebaşı Belediyesi’nin en önemli projelerinden olan belde evlerinde vatandaşlara yönelik kurslar, 28 branş ile başladı. Bu kapsamda Mustafa Kemal Paşa Belde Evi’ndeki dokumacılık kursu renkli görüntülere sahne oldu.

İlki 2001 yılında Fevzi Çakmak Mahallesi’nde hizmete giren belde evleri, yıllardır vatandaşlara hizmet vermeye devam ediyor. Kış dönemine 28 branşta kurs vermek üzere hazırlanan belde evleri, yeni döneme 4 bin 858 kursiyer ile “merhaba” dedi.

Dekoratif el sanatları, punch, giyim, örgü, amigurumi, makrome, kağıt rölyef, keçe aksesuarları yapımı, tecvidli Kur’an okuma, oyuncak tasarımı, tutkal hamuru figürlendirme, ev mefruşatı, kağıt takı ve sepet örücülüğü, seramik, İngilizce, iğne oyası, ahşap boyama, kırkyama, takı tasarımı, kadife işlemeciliği, dantel anglez, çini tasarımı, yağlı boya resim çalışması ve kara kalem resim çalışması, okuma yazma, minyatür kilim dokuma, pilates ve yoga olmak üzere toplamda 28 kurs, ücretsiz olarak 34 merkezde vatandaşlarla buluşuyor.

Bu kurslardan biri olan minyatür kilim dokuma kursundan, Mustafa Kemal Paşa Belde Evi’nde 26 vatandaş faydalanıyor. Kursiyerler, eğitmenleri eşliğinde hem dokumayı öğreniyor, hem de sosyalleşerek zamanlarını verimli değerlendiriyor.

“Güzel vakit geçiyoruz, minnettarız”

Kursa gelen Yüksel Baysal, “minyatür kilim, çanta gibi ürünler yapıyoruz. Kimimiz ev bütçesine katkı sağlamak, kimimiz ise boş zamanlarımızı değerlendirmek için dokuyoruz. Başkan Ataç’a çok teşekkür ediyoruz. Herkes burada deşarj oluyor. Güzel vakit geçiyoruz. Kendisine minnettarız” şeklinde konuştu.

İlhan Bayrakeri ise 4 yıldan beri kurslara katıldığını belirterek; “Kilim, şal dokuyoruz. Buradan çok memnunum” dedi.

{ "vars": { "account": "UA-99020016-1" }, "triggers": { "trackPageview": { "on": "visible", "request": "pageview" } } }