Sosyal Bilimler Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Metin Coşkun koordinatörlüğünde gerçekleşen seminerlerin açılış töreninde konuşan Rektör Prof. Dr. Şafak Ertan Çomaklı, göreve gelişiyle birlikte ilk çalışma planı olarak disiplinler arası etkileşimi sağlamayı belirlediklerini söyledi. Bu tür etkinliklere önem verdiğini ve bu yüzden de bugün böyle bir davet aldığını dile getiren Rektör Çomaklı, “Burada disiplinler arası iletişimi nasıl sağlayabileceğimiz üzerine birtakım çalışmalar yürüttük. Bu tür seminerler ve çalıştaylar herkesin kendi mevcut kapasitesini görmesi açısından önem arz ediyor. Ayrıca düzenlenen seminerler farklı disiplinlerden nasıl faydalanılabileceği konusunda da farklı fikirlerin geliştirilmesine ön ayak oluyor” şeklinde konuştu.

 

"REKTÖRLÜK OLARAK DESTEKLEYECEĞİZ"

 

Sosyal Bilimler Enstitüsü seminerlerini Rektörlük olarak destekleyeceklerini dile getiren Prof. Dr. Çomaklı, çalıştaylarda sunulan çalışmaları sene sonunda bir kitapçık hâline getireceklerini ve hazırlanan kitapçıkların dağıtımında da destek olacaklarının sözünü vererek konuşmasını sonlandırdı.

Tören, açılış konuşmalarının ardından sunumlarla devam etti. Sosyal Bilimler Enstitüsü Seminerleri her Salı günü saat 09.30’da Salon Anadolu’da gerçekleştirilecek.