İş adamı Rıdvan Can, Türkiye genelinde yaptığı çalışmalar sonucu en az asit oranına sahip zeytinlerin Eskişehir'in Sarıcakaya ilçesinde yetiştiği belirledi. Bunun üzerine ilçeye gelen Rıdvan Can, devletten aldığı desteklerle fabrikayı kurmak için çalışmalara başladı. Fabrikanın kaba inşaatı tamamlanırken, içerisinde yer alacak tüm makineler üretime hazır hale getirildi. Fabrikanın üretime geçmesi için az bir desteğe ihtiyacı varken, iş adamı Rıdvan Can gelinen noktada destek alamadığını söyledi. Verilen sözlere güvenerek sermayesini fabrikaya yatırdığını aktaran Can, 3 milyonluk yatırımın durma noktasına geldiğini ifade etti. Eskişehir'in ileri gelenlerinden de herhangi bir desteğin olmadığını kaydeden Can, Nefes Kredisi'ne başvurduğunu ve devletin vereceği KDV ödeneğini beklediğini bahsetti.

 

"3 MİLYON LİRAYIK YATIRIM"

 

Fabrikanın tamamlanmasının ardından Sarıcakaya ilçesine yeni yatırımlar yapacağını kaydeden Can, "Buraya ben 3 milyon liraya yakın yatırım yaptım ve daha da yapmam gereken projelerim var. Turizmciliğe yönelik, doğal yaşam evlerine yönelik projelerimiz var. Sıcak su ruhsatı aldım bölgeye, bölgede sıcak su da var ama ön adım olarak yürüyemiyorum. Zeytinyağı konusuna dönersek, dünya bu zeytini çok iyi biliyor, hatta bizden satın alıp markalaştırıp bize geri satıyor. Biz neden markayla yürüyemeyelim? Biz neden markamızı tanıtamayalım? " diye konuştu.

 

"SÖZLER YERİNE GETİRİLMEDİ"

 

Bütün yaşananlara rağmen mücadelesine devam edeceğini kaydeden İş Adamı Rıdvan Can, "İşin doğrusu ben nereye gitsem bize destek vereceklerini söylediler. O desteklerin ben üzerine koyarak bir şeyler yapmaya çalıştım. Bütün sermayemi harcadım ama verilen sözler yerine getirilmedi. Eğer getirilseydi biz daha güzel şeyler yapacaktık. Yine yapacağız, biz durmayacağız. Sayın büyüklerim bunları lütfen duysun bize destek çıksınlar" ifadelerini kullandı.