Eskişehir 1’inci Ana Jet Üs Komutanlığından dün saat 11.03’de planlı uçuş eğitimi maksadıyla içinde iki pilot ve bir teknisyen olduğu halde kalkış yapan bir CN-235 CASA tipi askeri nakliye uçağı ile saat 12.50'de radar irtibatı kesildi. Başlatılan arama kurtarma faaliyetleri sonrasında saat 14.30 sıralarında Eğirdir Gölü kuzeyinde uçağın enkazına ve üç kahraman askerin naaşlarına ulaşıldı. Kazada şehit olan askerlerden Kütahya nüfusuna kayıtlı Astsubay Ömer Kadir Arlı, Eskişehir Reşadiye Camii’nde öğle namazına müteakip kılınan cenaze namazının ardından Eskişehir Hava Şehitliği’nde toprağa verildi.

Şehit babasının fotoğrafına bakarak ağlayan Duru yürekleri dağladı 
Eğitim uçuşu sırasında CN-235 CASA tipi uçağın düşmesi sonucundan şehit olan Astsubay Ömer Kadir Arlı'nın 8 yaşındaki kızı Duru Arlı'nın, ailesinin yanında babasının fotoğrafına bakarak ağlaması yürekleri dağladı. Şehit babasının cenazesini top arabasına bindirilirken izleyen küçük kız, tabuta sarılarak son yolculuğuna uğurladı. Şehidin minik kızı, babasının tabutu cenaze arabasına bindirilince de annesine sarılarak ağlamasını sürdürdü. 
Ayrıca şehit Arlı'nın annesi de cenaze töreninde fenalaşırken sağlık ekipleri yanından ayrılmadı.
Cenaze törenine, Başbakan Yardımcısı Fikri Işık, Eskişehir Valisi Özdemir Çakacak, Kütahya Valisi Ahmet Hamdi Nayir, Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Hasan Küçükakyüz, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Eskişehir Milletvekili Harun Karacan, AK Parti Eskişehir Milletvekili Nabi Avcı, Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Prof. Dr. Yılmaz Büyükerşen, Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç, Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt, askeri erkan, şehit yakınları ve çok sayıda vatandaş katıldı.