Sertifikalı dalış eğitmeni ve profesyonel dağcı olan Çetinkaya bir dönem bu işleri meslek edindiğini fakat bu tür faaliyetlerin hobi olarak kalmasından yana olduğunu söyledi. Motosikletin çocukluk tutkusu olduğunu aktaran Çetinkaya, “Hayatımın bir evresini motosiklet üzerinde geçireceğimi her zaman hissediyordum. İşte şu anda o evreyi yaşıyorum. İşim dolayısıyla Eskişehir’in bir ilçesi olan Çifteler’de kalıyorum. Motosikleti şehir merkezine hatta memlekete gidip gelirken kullanıyorum. Ve elbette arkadaşlarımla uzun yola çıkıyorum. Şehir içinde sürmeyi ise pek sevmiyorum” şeklinde konuştu.

“Üşümeyi göze alamıyorsanız, kışın motosiklete binmek işkenceye dönüşüyor”

Yol tutkusunu motosikletle birleştiren MotoRail grubuyla sabah başladıkları Kütahya yolculuğunu hava şartları nedeniyle yarıda kesmek zorunda kaldıklarını belirten Çetinkaya, kışın motosiklet kullanmanın zorluklarını şu sözlerle anlattı;

“Eğer üşümeyi göze alamıyorsanız, kışın motosiklete binmek işkenceye dönüşüyor. Kaliteli kışlık ekipmanlara sahip değilseniz işiniz çok zor. Çünkü bir süre sonra bacaklarınız yanıyor, elleriniz uyuşuyor, kask buğu yapıyor. Özellikle kışın havada sis oluyor. Mesela bugün Kütahya’ya gitmek için toplandık. Hava 11-12 derece görünmesine rağmen yola çıktığımızda 1-2 dereceye kadar düştü ve sis oluştu. Bu durum görüş mesafesini 10 metreye kadar indirdi. Soğuk havayı bir şekilde idare edebiliyorsunuz ancak görüşün olmadığı bir yolda motosiklet sürmek gerçekten çok tehlikeli ve riskli olabiliyor. Hem daha fazla üşümeyelim hem de canımızı riske atmayalım dedik ve Eskişehir-Kütahya yolu üzerindeki Radar mevkisinden geri dönüş yaptık."