Toplantıya, Eskişehir İl Emniyet Müdürü Engin Dinç, Emniyet Müdür yardımcıları, gazete ve ajansların temsilcileri katıldı. Toplantıda, Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü, Asayiş Şube Müdürlüğü, Çocuk Şube Müdürlüğü ve Trafik Denetleme Şubesi müdürleri 2017 yılında kentte yapılan ve yeni yılda yapılacak olan çalışmalar hakkında bilgiler verdi.

Toplantının açılışında konuşan İl Emniyet Müdürü Engin Dinç, basının emniyetin aynası olduğunu dile getirdi. 15 Temmuz süreci ve sonrasında basının desteğini Türk Polis Teşkilatının yanında hissettiklerini belirten Dinç, "Emniyet teşkilatı, kendisini ölçmek istiyorsa bunun en önemli göstergelerinden birisi basın mensuplarıdır. Bizleri vatandaşa ulaştırıyorsunuz. Eskişehir’in huzur ve asayişini sağlamak adına geçen yıldan bugüne kadar yaptığımız faaliyetleri anlatmak istedik. Biz, basının desteğini aldığımız sürece güçlüyüz. Böylece kendimizi daha iyi anlatabiliyoruz. Sorunları gözümüzde çok büyütmüyoruz. Mücadele ve üzerine biraz daha düşmekle bu sorunları çok rahat çözebileceğimizi biliyoruz. Özellikle bazı mekanların yoğunlaştığı alanlardaki olaylarda, oraların esnafıyla ortaklaşa bir çözüm yoluna gittik. Diğer kurumlarla birlikte koordineli ilerlemelerimiz var. Çocuklarımızın zararlı alışkanlıklardan uzak kalması konusunda da çalışmalarımız var. Türkiye’de yaptığımız ilklerde olan bazı projelerimiz var. Hükümetimiz, Başbakanımız ve Cumhurbaşkanımız da uyuşturucu konusuna çok büyük önem veriyor. Uyuşturucunun terör kadar önemli bir konu olduğu üzerinde duruluyor. Çünkü bunlar çocuklarımızı hedef alıyor. Bizim en kıymet verdiğimiz, en değerli varlıklarımızı ele alıyorlar. Bu noktada biz de elimizden gelen gayreti göstermeye çalışıyoruz. 2018 yılının ülkemiz, milletimiz ve emniyet teşkilatımız için hayırlara vesile olmasını temenni ediyoruz" dedi.

UYUŞTURUCU SATICILARINA GÖZ AÇTIRILMADI

2017 yılı içerisinde uyuşturucu ile yapılan mücadele ise büyük dikkat çekti. Konu hakkında bilgi veren Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürü Aydın Ayhan, sokak satıcılarına yönelik etkin operasyonlar yaptıklarına dikkat çekti. Bir önceki yıla 2 kat fazla sokak satıcısı yakaladıklarını ifade eden Ayhan,‘‘ Yakalanan sokak satıcıların tutuklanma oranı ise 3 kat artmıştır. Üst seviyedeki satıcılara ulaşılarak, uyuşturucu temin yolları deşifre edilmiş ve 11 üst düzey satıcı tutuklanmıştır. Riskli bölgelerin kontrol altına alınması amacıyla belirlenen bölgelerdeki karanlık noktalara 27 adet sokak lambası, 13 tane mobese kamerası ilave edilmiş, belediye ile işbirliği yapılarak 37 metruk bina yıkılmıştır’’ diye konuştu. 2017’de ele geçirilen uyuşturucuları cinsi ve miktarı ile de açıklayan Ayhan,‘‘ 2017 yılında 8 kilogram 341 gram eroin, 121 kilogram 438 gram esrar, 10 bin 272 adet ecstacy hap, 9 kilogram 508 gram sentetik kannabinoid, 658 kök kenevir, 104 adet captagon, 216 gram kokain, 1 kilogram 400 gram afyon sakızı, 96,2 gram metamfetamin, 398 gram gamma bitüloraktan ve 46,60 gram meskalin ele geçirilmiştir. Uyuşturucu ile kararlı mücadelemiz 2018 yılında da devam edecektir’’ şeklinde konuştu.

TOMBALACILARA 1 MİLYON 223 BİN LİRA CEZA

2017 yılında kumar oynatanlara kesilen para cezaları ise dudak uçuklattı. Asayiş Şube Müdürü Korkut Aydın, ‘Vatandaşlara tombalayı oynayan değil oynatan kazanır’ düşüncesini yerleştirmeye çalıştıklarını söyledi. Tombala oynatan 20’ye yakın mekanı çalışmaları ile 3’e kadar düşürdüklerini anlatan Aydın,‘‘ Bu 3 mekana da düzenli olarak baskın yapıyoruz. Önceleri LED televizyonlar olan mekanlar baskınlarımız sonucu tüplü televizyonlar kullanmaya başladı. Çok komik dernek isimleri altında toplanıyorlar. Kalp Pili ile Yaşayanlar Derneği, Seyahat Etmeyi Sevenler Derneği, Süs Tavukları ve Bahçe Hayvanları Derneği gibi.  Bu işte çok para dönüyor ki demek ki her şeyi göze alıyorlar. Terör örgütü üyelerinin uygulayacağı taktiklerle gizli geçitler yapıyorlar. Ancak yine de bizden kaçamıyorlar. 2017 yılında 123 mekana toplamda 1 milyon 223 bin lira para cezası kestik’’ ifadelerini kullandı. Günlük kiralık apartlar ile alakalı da konuşan Aydın,‘‘ Genelde suç işleme düşüncesi olanlar buraları tercih ediyor. Kimlik kaydı olmadan gizleniyorlar. 2017 yılı içerisinde araması olan 754 kişiyi günlük kiralık apartlarda yakaladık. Bu tesislerin kimlik bildirim sistemine üye olmaları gerekiyor. Mevzuat hükümlerine uymayan 88 tesise 711 bin 210 lira idari yaptırım cezası uygulandı’’ ifadelerini kullandı.