Cafer Sayılır Parkı ile Odunpazarı Belediyesi, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nda Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt’un makamını devrettiği Beyzanur Kunt’a verdiği sözü tutmuş oldu.

 

BEYZANUR’UN İSTEĞİ

 

Parkın açılış konuşmasını yapan Başkan Kurt, bu parkın 23 Nisan’da Belediye Başkanlığı görevini devralan Beyzanur Kunt’un talimatları ile yapıldığını söyledi. Başkan Kurt konuşmasına şu sözlerle devam etti: “Beyza, bana talimat vereceğim dedi ve Park ve Bahçeler Müdürümüzü arayarak ‘Türkmen Tokatımıza bir park istiyorum’ dedi. Biz, o talimatı yerine getirdik. Tamamen Eskişehir Odunpazarı Belediyesi’nin teknik çalışmaları, elemanları ve işçileriyle yapılmıştır. Ben emeği geçen bütün arkadaşlarıma ve müdürümüze teşekkür ediyorum. Şehirde mahallelerde ne varsa, köylerde de o olacak sloganımızdan hareketle buraya güzel bir park yaptık, bugün de açılışını yapıyoruz” dedi.

Küçük Başkan Beyzanur Kunt’un yanı sıra Türkmentokat Mahalle Muhtarı Ali Osman Güzel ile  Cafer Sayılır’ın torunları Serpil Atakan ve Cafer Özdemir de birer konuşma yaptı. Konuşmaların ardından Başkan Kurt ile katılımcılar Cafer Sayılır Parkı’nın açılışını gerçekleştirerek, parkı gezdi. Küçük Başkan Beyzanur Kunt, parkta yer alan çocuk oyun alında oyunlar oynarken, Başkan Kurt da Küçük Beyzanur’a eşlik etti.  2 bin 110 m2 büyüklüğünde olan Cafer Sayılır Parkında; 135 m2 çocuk oyun alanı, 90 m2 fitness alanı ve 1400 m2 de yeşil alan bulunuyor.