Gecenin açılış konuşmasını yapan Makina Mühendisleri Odası Şube Başkanı Hakan Ünal, tarihin akışının ülkemizde yoğun ve sarsıcı şekilde gerçekleştiğini söyledi. Ünal,  “Bu geceki birlikteliğimizin en önemli anlamı, yıllardır vermekte olduğumuz mücadelenin onurunu, ülkemizin aydınlık geleceğine ulaşması için verdiğimiz sözlerin gerçekleştiğini ve böylesine önemli bir ideali nesiller boyu taşımak için gönüllü olan herkesin bu ülkede asla yalnız kalmadığını hatırlatacak olmasıdır” diye konuştu. Hakan Ünal geceye katılanlara seslenerek, “Tıpkı 6 yıl önce hep birlikte sahip çıktığımız birliğimizi yarında savunmaya devam edeceğimizi söylemek için geldim. Bu önemli görevleri üstlenmenin bir yurttaşlık görevi olduğunu bilen ve nesiller boyu sürdürmek için gönüllü olan laik, devrimci, Atatürkçü, kendi çıkarlarını ülkenin çıkarları önünde görmeyen genç meslektaşlarımızı asla yalnız bırakmayacağımızı duyurmak için geldim. Yıllardır bizlere her türlü desteği verdiğiniz eşsiz dayanışma ruhuna vefa göstermek için geldim” dedi.

TERMİK SANTRAL EŞİTTİR KÖMÜR, EŞİTTİR ZEHİR, EŞİTTİR KANSER

Geceye katılan Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç da konuşmasında Termik Santralden bahsetti. Ataç, “Tepebaşı bölgesinde yapılacak olan Termik Santral ile ilgili de başkan Hakan Ünal ile aynı anlayışla hareket ettik. Ve buna devam edeceğiz. Sizler daha iyi biliyorsunuz, ben şöyle diyorum; ‘Termik santral eşittir kömür, eşittir zehir, eşittir kanser. Bunun başka formülü yok. Hep birlikte bu mücadeleyi yapacağız. Bu Termik Santrali Tepebaşı’nda yaptırmayacağız.”

BU MÜCADELE GERİYE DÖNMEYECEK

Termik Santral konusunda Ankara’dan kötü haberleri olduğunu söyleyen Çakırözer konuyla ilgili şu açıklamayı yaptı: “Ankara’dan konuyu takip eden biri olarak, ben de iyi bir haber yok. Tam tersine rant uğruna Eskişehir’in feda edilmesi gibi, ‘Alpu’da yapılacak’ deniliyor ama aslında Tepebaşı’nda yapılacak. Eskişehir’in göbeğinde yapılacak bu santral. Eskişehir’in ve bu şehrin havasının, tarımının, hayvancılığının, sularının hepsinin feda edilmesi durumu var. Bu yüzden buna karşıyız. Ve bununda siyasi bir pozisyonu olmadığını vurgulamak isterim. Saadet Partisi, Büyük Birlik Partisi, Adalet ve Kalkınma Partisi’nden duyarlı kesimler, CHP’lisi ve inanıyorum ki daha birçok kesim buna karşı çıkacak. Eskişehirliler karşı çıkacak, bu mücadelede de Hakan Ünal Başkanımıza ilk davayı açtıkları için minnetimi ifade etmek istiyorum. Bu mücadele geriye dönmeyecek. Umut ediyorum ki Eskişehirlilerin sağlığının lehinde sonuçlanacak.” Gece daha sonra akşam yemeği ve Oda üyelerince hazırlanan halk oyunları gösterisi ile devam etti. Geceye CHP Milletvekili Utku Çakırözer, Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç, ETO Başkanı Metin Güler ve çok sayıda Makina Mühendisi katıldı. Gecede ayrıca 63’üncü yıl kutlaması gecesine katkı sunanlara plaket takdim edildi.