ODUNPAZARI TEK YÜREK OLDU

Odunpazarı Belediyesi, korona virüs nedeniyle evlerinden çıkmayan gençlere bayram coşkusu yaşattı. 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı’nı otobüslü bando takımı eşliğinde kutladı. Odunpazarı’nın caddelerini otobüsle dolaşan Cityband bando takımı, çeşitli müzik ve marşları söyleyerek konser verdi. Bando takımı adeta şenlik havası yarattı. 7’den 70’e Odunpazarlılar evlerinin balkonlarından Türk bayrağı sallayarak bando takımına eşlik ederken, kutlamalarda renkli görüntüler ortaya çıktı.

‘MARŞLAR İLE COŞTULAR’

Koronavirüs tedbirleri kapsamında uygulanan sokağa çıkma kısıtlamasından dolayı evlerinde olan Eskişehirliler, bayramın coşkusunu pencerelere ve balkonlara çıkarak yaşadı. Kent genelinde evler, bayraklar ve Mustafa Kemal Atatürk’ün posterleri ile donatılırken, şehir adeta kırmızı beyaza büründü. Gün boyunca kentte dolaşan Tepebaşı Belediyesi araçlarından yayınlanan marşlar da vatandaşların coşkusuna coşku kattı.  Belediye tarafından restore edilen klasik otobüs üzerinde, marşları canlı olarak seslendiren bandoya da kent sakinleri yoğun ilgi gösterdi.

YABANCILAR DA KUTLADI

Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü otobüsü ile Emine Hatun Yurdu’nda pandemi sebebiyle ülkelerine gidemeyen 98 yabancı öğrenciye mini bir konser verildi. Eskişehir Gençlik ve Spor İl Müdürü Ali Osman Tatlısu, burada 98 yabancı uyruklu öğrencinin kaldığını ifade ederek, “Bizim bu yurdumuzda 98 yabancı öğrencimiz var. Onları burada misafir ediyoruz. Bu gün onların günü, onların mahsun olmasını istemezdik. Bugün iki güzel ve hayırlı şey var. Biri Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı, akşam da Kadir gecemiz. Bu gençler bizim her şeyimiz. Yurdumuzda kalan bu gençlerimize, misafirlerimize bayramı yaşatmak istedik. Mutlu oldularsa ne mutlu bize” dedi.