Vilayet Meydanı’ndaki Atatürk Anıtı’na çelenk sunarak başlayan törende CHP Eskişehir İl Başkanı Sinan Özkar, Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt, Gençlik Kolları Başkanı Deniz Demirbilek, Odunpazarı İlçe Başkanı Akın Sallarel ve çok sayıda partili yer aldı. Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen ve Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç mazeret bildirdi.

 

“CHP SİVİL DİRENİŞİN DEVAMIDIR”

 

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın ardından İl Başkanı Özkar günün anlam ve önemine ilişkin bir konuşma yaptı. Konuşmasında Cumhuriyet Halk Partisi’nin milli mücadeledeki sivil direnişinin devamı olduğunu ve Mustafa Kemal’in bu sivil direnişin önderi olduğunu dile getirerek, “Sınırlarımızı, ufkumuzu belirleyen Amasya Tamimi çok önemlidir. Amasya Tamimi’nde yayınlanan ilkelerin ve yurt anlayışı Cumhuriyet Halk Partisi’nin rehberidir, sonsuza kadar Cumhuriyet Halk Partisinin bunu sürdürmekte azimli ve kararlıyız. Bundan hiç kimsenin şüphesi olmasın.” 

 

“AYAK YÜRÜMEZ O YOLU YÜREK YÜRÜR”

 

Özkar hala devam eden bu sivil direnişteki inanç ve kararlılığı vurgulamak adına şunları söyledi:  “Büyük Taarruz emperyalizmin denizde dökülmesidir. Sadece Yunanistan değil, Yunanistan’ın arkasında çok sayıda emperyalist güç vardı. Bunların hepsi denize döküldü, yenilgiye uğratıldı ve bu zafer çok sınırlı sayıda asker ve imkânla yapıldı. Yürektir onları yenen çünkü silah değil. Nasıl ki Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu 460 kilometreyi yürüyerek geçirdiyse, bu da öyledir. Hep söylüyorum ‘Ayak yürümez o yolu yürek yürür.’ Bu yürekte Cumhuriyet Halk Partililerin hepsinde var. “

 

“CHP 2019’DA İKTİDAR OLACAK”

 

Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt; “Dünyada yüz yıla yakın bir süre ayakta kalabilmiş parti çok az. Özellikle Cumhuriyet Halk Partisi biraz önce İl Başkanımın da söylediği gibi milletin bağrından çıkmış ve onun tüm unsurlarını temsil eden bir parti. O nedenle dünyada hiçbir partinin yapamadığı bir şeyi yapıyoruz. 1950’den beri tek başına iktidar olamamamıza rağmen bu rejimi ilkelerimiz doğrultusunda ayakta tutuyoruz. Eğer bu parti olmasaydı şimdiye kadar birileri çoktan hilafeti getirecekti. Cumhuriyet Halk Partisi buna engel oldu. Bizler engel olduk ve bizden sonrakiler de engel olacak. Ben bu duygularla, bu inançla ve bu kararlılıkla Cumhuriyet Halk Partisi’nin 2019’da iktidar olacağına inanıyorum. Cumhuriyet Halk Partisi bu milletin eseridir Rejimi tekrar ayağa kaldıracak parlamenter, sosyal hukuk devleti haline getireceğimize inanıyorum ve bu inançla mücadele ediyorum. Hepinizi, partimizi ve 9 Eylül’ü kutluyorum. Bütün ülkemize hayırlı olsun. Katılımınız için de teşekkür ediyorum” dedi.