Büyükşehir Belediyesi 3 Aralık Dünya Engelliler Günü’nde engelli ve yakınları için yemek düzenledi. Düzenlenen anlamlı yemeğe Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen, CHP Eskişehir Milletvekilleri Jale Nur Süllü ve Utku Çakırözer, belediye bürokratları ve Eskişehir’de hizmet veren engelli dernekleri ile yaklaşık 1200 vatandaş katıldı. Etkinlikte konuşan Başkan Büyükerşen, engelsiz şehir mottosu ile engellilere yönelik hizmetlerin devam edeceğini belirtti. Büyükerşen “Eskişehir’i engelsiz bir şehir yapma gayretimiz sizlerin verdiği cesaretle devam ediyor. Büyükşehir Belediyesi olarak özel gereksinimli vatandaşlarımızın ihtiyaçlarını karşılamaya ve onları her alanda erişilebilirliğin mümkün olduğu engelsiz bir şehirde mutlu bireyler olarak yaşamalarına imkan sağlamaya çalışıyoruz. Bu konuda en büyük desteği engelli bireylerimizin ailelerinden ve ilgili derneklerden görüyoruz. Onlarla iş birliği içerisinde güzel işlere imza attığımıza inanıyorum. Bundan sonra da imkanlar ölçüsünde sizlere yönelik projelerimiz devam edecek. Ben ve tüm belediye personelimiz her zaman engelli yurttaşlarımızın yanındayız!” dedi.

Konuşma sonrası Zihinsel Engelli Gündüz Yaşam Merkezi’nden hizmet alan özel bireyler ritim gösterisi gerçekleştirdiler. Atölyelerde ürettikleri eserleri sergi haline getiren özel bireyler, Eskişehir’in sevilen sanatçısı Mesut Girgin’in şarkılarıyla gün boyunca gönüllerince eğlendiler.

 

YÖNETİCİLER MESAJ YAYINLADI

 

Vali Özdemir Çakacak, “3 Aralık Dünya Engelliler Günü” dolayısı ile bir masaj yayınladı.

Vali Çakacak, mesajında, “Engellilerin topluma kazandırılması ve haklarının diğer bireylerle eşit ölçüde kullanılması amacıyla: Birleşmiş Milletler, 3 Aralık gününü “Dünya Engelliler Günü” olarak kabul etmiştir. Engelli vatandaşlarımızın sosyal hayata entegre edilerek yaşam kalitelerinin yükseltilmesi, medeni bir toplum olmanın zaruretlerindendir. Engellilik, sadece engellilerin ve ailelerinin maruz kaldığı bir sağlık sorunu olmaktan ziyade sosyal boyutlarıyla her birimizi yakından ilgilendiren, olumsuz etkilerini asgariye indirmek için herkesin katkı ve ortak çabasına ihtiyaç duyan toplumsal bir husustur. Engelli kişilerin yaşama sevincini yitirmeden mutlu bir yaşam sürmeleri için çaba göstermek, devlet ve toplum olarak en önemli sorumluluklarımızdan biridir” dedi. Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen, Odunpazarı ve Tepebaşı Belediye Başkanları kazım Kurt ve Ahmet Ataç, üniversite rektörleri, çeşitli kurum ve kuruluşların başkanları da birer mesaj yayımladı.