Ülkemizi yurtdışında da defalarca temsil etmiş olan Hava Kuvvetlerinin Gösteri Ekibi Türk Yıldızları, bu sene muhteşem uçuş gösterileriyle SHG Airshow 2019’da iki gün boyunca yer alacak. Ayrıca,  M.S.Ö. Hava ve Uzay Müzesi, envanterinde bulunan bütün “tarihi” uçaklar ile katılımda bulunuyor. Bunlar arasında,  2017 yılında tam bir dünya turunu tamamlayan Douglas DC-3 “Turkish Delight”, North American P-51 Mustang “Ferocious Frankie”, T-6 G Texan “Happy Hour” ve Boeing Stearman A-75 uçakları büyük ilgi çekecek.

MD 500 tipi helikopter ile mükemmel gösteriler sunan İngiliz Pilot Martin Lovell, Sivrihisar Hava Gösterileri 2019’a damga vuracak.

Romanian Yakers Akrobasi Gösteri ekibi ve S-Bach Solo Akrobasi Gösterisi ile Kai Joppich ilk defa Sivrihisar Hava Gösterileri’nde Türk seyircisiyle bir araya geliyor.  “Team Narlı Stars” Akrobasi Grubu da heyecanlı bir gösteri ile hayranlarına keyifli anlar yaşatacak.

 

AKROBASİ GÖSTERİLERİ

 

Ayrıca, Türkiye’nin “Göklerdeki Gururları”  Milli Akrobasi Pilotu Ali İsmet Öztürk ve Milli Kadın Akrobasi Pilotu Semin Öztürk Şener’in olağanüstü akrobasi gösterileri, Türk Hava Kurumu Planör ve Paraşüt grupların muhteşem gösterileri, İngiliz Pilot Bob Pooler’ın Aviat Husky uçağı ile yapacağı gösteriler ile gökyüzü şenlenecek. Bu sene 9 Ülkenin gösteri pilotlarının yer aldığı SHG Airshow 2019’a, Jandarma Genel Komutanlığı, Havacılık Başkanlığı 2 adet S-70 Sikorsky  ile katılıyor. “Çelik Kanatlar” adı ile anılan bu helikopter gösterisi havacılık tutkunları arasında merakla bekleniyor. Gösteriler 14 Eylül Cumartesi ve 15 Eylül Pazar günleri saat 11.00 da başlıyor ve akşam saatlerine kadar devam edecek.