Çifteler ilçesi Alikan Mahallesi’ndeki kabristanda düzenlenen törene, şehidin annesi Asiye, kardeşi Batuhan, ağabeyi Mustafa, amcası Gökhan ve babaannesi Zeynep Dalgıç ile Eskişehir Valisi Özdemir Çakacak, Garnizon Komutan Vekili Korgeneral Mehmet Özlü, AK Parti Eskişehir Milletvekili Nabi Avcı, AK Parti Eskişehir Milletvekili Harun Karacan ve diğer ilgililer katıldı. Kabristana giriş yapan protokol üyeleri, burada şehit polis memuru Fatih Dalgıç’ın kabrine karanfil bıraktı. Daha sonra Kur’an-ı Kerim tilavetiyle devam eden tören, İl Müftüsü Bekir Gerek’in duasının ardından sona erdi. Öte yandan törene katılanlar, şehit Dalgıç’ın Alikan Mahallesi’ndeki aile evine geçti.

 

MEVLİT OKUTULDU

 

Öte yandan “15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü” anma etkinlikleri kapsamında, Eskişehir'de 15 Temmuz şehitleri için mevlid okutuldu.

Reşadiye Camiinde düzenlenen mevlid programına Vali Özdemir Çakacak, İl Jandarma Komutanı J. Alb. İlhan Şen, İl Emniyet Müdürü Engin Dinç, İl Müftüsü Bekir Gerek ve çok sayıda cami cemaati katıldı.  Eskişehir Valiliğinin himayelerinde, Eskişehir Müftülüğü ile Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğünce gerçekleştirilen programa vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi. Öğle namazı öncesi okunan mevlidin ardından, tüm şehitler için dualar edildi. Daha sonra katılımcılara ikram yapıldı. (HM)