Kampa Türkiye’nin çok çeşitli illerinden her yaş grubundan katılanların yanı sıra Pakistan ve Avusturya’dan gelenler oldu. Üç günlük kamp programının yoğunluğu ilk gün; Temel Kampçılık ve Ateş Yakma Atölyesi ile başladı.

Kudret Armağan’ın “Takımların Başarısı ve Yaşam Motivasyonu Uygulamalı Eğitimleri” ile büyük bir coşkusu yaşandı. YOBBA Sınırları Aşan Gençlik Derneği, katılımcılara faaliyetlerinden bahsederek soru cevap gerçekleştirdi. Kampın küçük katılımcıları ise; Songül Okkay ile parkur, kitap okuma, çeşitli oyunlar ve yarışmalar gibi çeşitli aktivitelerle doğanın tadını çıkardı. “Keçi Sofrası” olarak tanınan yenilebilir ot ve mantarların bilinen ismi “Akif Erim” katılımcılar ile kamp alanında keşif çalışması yaparak, mantar topladılar. 

İşitme Engelli Rap Müzik grubu ile Eller Konuşur etkinliği için; DEF RAP ekibi müziğin engel olmadığını keyifle tüm katılımcılara gösterdi. Ardından Türkiye’nin bilinen ilk ve tek balerini Eda Tavacı bale ve dans gösterisi ile herkesi büyüledi. Ateş başında toplanan misafirler, CODA’lar Derneği Başkanı Neslihan Kurt ile İşaret Dili Eğitimleri, Tercümanlar ve soru-cevap konuşmaları gerçekleştirdi.