Bu kapsamda ETO ve Vehbi Koç Kongre Merkezi öncülüğünde, I-MICE Derneği işbirliğiyle ülkemizin önde gelen MICE (toplantı turizmi) acenteleri, Eskişehir’de ağırlanacak, Eskişehirli profesyonellerle bir araya getirilecek.

18-19 Haziran’da gerçekleştirilecek inceleme ziyaretiyle İstanbul, Ankara ve İzmir’de faaliyet gösteren sektöründe öncü 40’a yakın toplantı acentesi yöneticisi Eskişehir’e gelecek. Turizm profesyonelleri hem kentin kongre turizmine ilişkin altyapısını inceleyecek; hem de Eskişehir’in turistik değerlerini deneyimleyecek.

 

ESKİŞEHİR BİR KONGRE DESTİNASYONU

 

Konuya ilişkin değerlendirmede bulunan Eskişehir Ticaret Odası Başkanı Metin Güler, Eskişehir’in bugüne dek kongre turizmine ilişkin potansiyelini yeterince değerlendiremediğini kaydetti. Başkan Güler ilave olarak “İnşa ettiğimiz ETO-TÜYAP Fuar Merkezi ve Vehbi Koç Kongre Merkeziyle artık kentimiz profesyonel bir kongre altyapısına kavuştu. Yeni altyapımız ülkemizin toplantı turizmi profesyonellerinin dikkatini çekiyor. Hali hazırda önemli bir turizm potansiyeli bulunan Eskişehir, kongre turizminden de pay alarak turizm çeşitlendirmesi yapacak. Bu etkinlikle kentimiz ve üyelerimizin kongre turizmindeki iddialarını sektöre farklı bir boyutta anlatmaya başlıyoruz.” şeklinde konuştu. (HM)