Kurtuluş Mahallesi Sanayici Sokak’ta düzenlenen anma etkinliğinde Ali İsmail Korkmaz’ın öldürüldüğü noktaya kırmızı karanfil bırakan sivil toplum kuruluşu ve Eskişehir halkı, bu sokağın adının Ali İsmail Korkmaz sokak olarak değiştirilmesini istedi. Anma etkinliğine anne Emel Korkmaz, baba Şahap Korkmaz, ağabey Gürkan Korkmaz ve ablası Melike Korkmaz da katıldı.  Ailenin Korkmaz’ın fotoğrafına dokunarak, “Seni çok özledik Ali” yakarışları yürekleri parçaladı. Düzenlenen törende sivil toplum kuruluşları adına açıklama yapan Eskişehir Bilecik Tabip Odası Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Mehmet Akif Aladağ, İstanbul için Taksim ne kadar anlamlı ise Eskişehirliler için de bu sokağın o kadar anlamlı olduğunu söyledi.

“BU SOKAĞA ALİ İSMAİL’İN HEYKELİ DİKİLSİN”

Bu sokağın Ali İsmail’in yaşamına kast edilen yer olduğunu hatırlatan Aladağ, “19 yaşında bir gencin destansı hikayesinin anlatılmaya başlandığı yerdir. Dilden dile, gönülden gönle nesiller boyu anlatılan Şeyh Bedrettin, Dadaloğlu, Pir Sultan, Yunus Emre gibi epik öyküler içinde yerini alacaktır” dedi. Mutlaka iyilerin kazanacağını vurgulayan Aladağ,“ Sevgili Ali’nin destanını yazacak gelecek nesiller bu hikâyenin mutlu sonlanması için bu bayrağı taşımaya devam edecekler, etmek zorundalar, ona en azından bunu borçlular. O zaman buradan değerli belediye başkanlarımıza bir çağrı yapalım. Bu sokağın adını “Ali İsmail Sokak” koyarak ve buraya Alimizin destanına layık bir heykel dikerek yaşananları kimsenin asla unutmasına izin vermeyelim” ifadelerini kullandı.

“VİCDANINIZ RAHAT MI?”

Anne Emel Korkmaz ise gözyaşları içinde yaptığı konuşmada, “Ali İsmail’in katledilişine göz yumanlar evlatlarına sarılabiliyorlar mı?  Rahat uyuyabiliyorlar mı? Vicdanları rahat mı? Onu merak ediyorum. Siz Ali İsmail’i katlettiniz ama onlarca Ali İsmail şimdi burada bu sokakta ve tüm Türkiye’de” diye konuştu. Konuşmaların ardından Ali İsmail’in fotoğrafının önüne kırmızı karanfil bırakıldı. Abla Melike Korkmaz’ın “Seni çok özledik Ali’m” yakarışları yürekleri parçaladı.