Etkinliğe; Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Ali Savaş Koparal ve Prof. Dr. Güler Günsoy, Merkez Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Aslı Polat, danışma ve yönetim kurulu üyeleri, öğretim üyeleri ile veliler ve çocuklar katıldı.

Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Güler Günsoy konuşmasına, çocukların katkılarıyla oluşan bir serginin açılışında bulunmanın, onların emeklerini görmenin kendisini duygulandırdığını dile getirdi. Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ali Savaş Koparal etkinlikte bulunmaktan mutlu olduğunu dile getirerek, “En keyifli açılışın bu olduğunu düşünüyorum. Çocuklarımız, velilerimiz ve onlara yol gösteren hocalarımız, idarecilerimiz eski Türk programlarındaki gibi yediden yetmişe herkes burada. Çocuklarımız bugün, Türkiye'nin geleceği için buradalar ve çok güzel hazırlık yapmışlar" ifadelerini kullandı.

Anadolu Üniversitesi sömestr döneminde sosyal bilimler ve sanat alanında gerçekleştirilen programlar; Üç Boyutlu Modelleme ve Yazdırma Atölyesi, Origami İle 3 Boyutlu Düşünceyi Geliştirme Programı, Seramik Atölyesi ve Yaratıcı Sanat Uygulamaları 1 ve 2. öğrencilere katılım sertifikaları, Prof. Dr. Güler Günsoy, Prof. Dr. Ali Savaş Koparal, Program Koordinatörü Araştırma görevlisi Özge Dilek, Doç. Duygu Kahraman ve Prof. Güldane Araz Ay tarafından takdim edildi. Etkinlik, çocukların yapmış olduğu eserlerin incelenmesinin ardından sona erdi.