Odunpazarı Belediyesi Karla Mücadele ekipleri bir taraftan tuzlama çalışması gerçekleştirirken diğer taraftan da aralıksız yağan kara rağmen kar küreme çalışması yürütüyor.  Vatandaşların olumsuz koşullardan etkilenmemesi için özel donatılmış araçları da kullanan ekipler, kar yüzünden oluşabilecek mağduriyeti ortadan kaldırmak adına büyük bir efor sarf ediyor. Çalışmalarını okullar, hastaneler, camiler, huzurevleri ve kamu kurumlarının çevresini öncelik alarak gerçekleştiren ekipler, vatandaşların kar yağışı ve buzlanmadan olumsuz etkilenmemeleri için 24 saat mesai yapmaya devam edecek. Yetkililer vatandaşların herhangi bir sorun yaşamaması adına çalışmalarını aralıksız sürdürdüklerini belirtirken, sorun, şikayet ve istekler için Odunpazarı Belediyesi’ne 444 26 00 numaralı Halk Masası telefonundan ulaşılabileceğini ifade ettiler.

 

KAR VE BUZ İLE MÜCADELE SÜRÜYOR

Tepebaşı Belediyesi tarafından gerçekleştirilen kar ve buz temizleme çalışmaları aralıksız biçimde devam ediyor.

 Tepebaşı Belediyesi, Eskişehir’de etkisini artıran kar yağışı ve soğuk hava ile birlikte kar ve buz temizleme çalışmalarını hız kesmeden sürdürüyor.

Bu kapsamda Fen İşleri Müdürlüğü’ne bağlı ekipler yollarda kar küreme ve tuzlama çalışması yaparken, Temizlik İşleri Müdürlüğü ekipleri ise kaldırımlarda buz kırma ve temizlik çalışmalarını hızlandırdı.

Belediye ekipleri, sorumluluk alanında bulunan yol ve kaldırımlarda 7/24 esası ile mesaisini sürdürürken, vatandaşların herhangi bir olumsuzluk yaşamaması için yoğun çaba gösteriyor. Özellikle okul ve hastane gibi yoğun kullanım alanlarının çevreleri başta olmak üzere geniş çaplı bir çalışma sürdürülürken; Tepebaşı Belediyesi yetkilileri de Eskişehirli vatandaşların ulaşım konusunda bir aksaklık veya sorun ile karşılaşmaması için teyakkuzda olduklarını bildirdi.

Yetkililer ayrıca vatandaşların kar ve buz temizliği konusunda Tepebaşı Belediyesi’ne 0 (222) 211 40 00 numaralı telefondan ve 444 44 26 numaralı Mavi Masa hattından ulaşabileceği bilgisini verdi.

 

BÜYÜKŞEHİR İMDADA YETİŞTİ

Eskişehir’de etkili olan kar yağışı nedeniyle teyakkuz haline geçen ekiplerimiz,  araç ve yaya trafiğinin yoğun olduğu bölgeler başta olmak üzere tüm kentte karla mücadele çalışmalarını aralıksız gerçekleştiriyor. Eskişehir merkezinde ve kırsalında 24 saat boyunca kar küreme ve tuzlama çalışması gerçekleştiren Büyükşehir Belediyesi ekipleri, ayrıca yoğun tipi nedeniyle yolda kalan vatandaşların da imdadına koştu. Büyükşehir Belediyesi Karla Mücadele Ekipleri, tipi nedeniyle mahsur kalan Gündüzler Mahallesi İlkokulu öğretmenlerini kurtardılar. Gündüzler İlkokulu’nda yaklaşık 5 saat mahsur kalan 8 öğretmen, Büyükşehir Belediyesi Yol Yapım Bakım ve Onarım Dairesi’ne bağlı ekiplere teşekkür ettiler. (HM)