Eskişehir bir fuar şehri olmak için çok uzun yıllar mücadele verdi.

Bu mücadelenin sonunda Eskişehir Ticaret Odası tarafından yapılan Fuar ve Kongre Merkezi geçtiğimiz yıllarda hizmete girdi ve ardı ardına fuarlar da yapılmaya başlandı.

Ülkenin önde gelen fuar organizasyon firması TÜYAP tarafından bir biri ardına güzel fuarlar gerçekleştirildi.

Ancak o virüs yok mu o virüs.

Bütün sektörleri etkilediği gibi fuarcılık sektörünü de etkiledi ve fuarlar yapılamadı.

 

***

1,5 yılı aşkın süredir yapılmayan fuarlar dün güzel bir organizasyon ile yeniden başladı diyebiliriz.

Umuyoruz bu önümüzdeki günlerde vaka ve vefat düşüşleri devam eder de bir daha kapanma ve yasaklar görmeyiz.

Türkiye’nin havacılık, savunma, makine ve endüstri alanındaki milli gücünü buluşturan Eskişehir Endüstri Fuarı ETO-Tüyap Fuar Merkezi’nin ev sahipliğinde başladı.

Fuarların en önemli özelliklerinden biri olan İkili İş görüşmeleri de başlamış oldu.

Fuarda elbette pandemi kuralları geçerli olacak. Fuar hem sektöre hem de sanayicilere katkı sağlayacak.

 

***

Savunma Sanayii Başkanı İsmail Demir tarafından yapılan açılışta Demir,   Eskişehir sanayisinin köklerinin çok eskiye uzandığını, Devlet Demir Yolları ve Havacılık Meslek Yüksekokullarıyla Eskişehir’in aynı zamanda sanayinin eğitim merkezi olduğunu dile getirdi. Ayrıca, Savunma Sanayi Başkanlığı ve bünyesindeki firmalarla birlikte fuara katılma sebeplerinin Eskişehir’in savunma ve havacılık sanayisi şehri olduğunu da ifade etti.

Fuarda neler olacağına bakarsak şunlar olacak.

T.C. Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanlığı, 1. Hava Bakım Fabrika Müdürlüğü, STM Savunma Teknolojileri, ASELSAN, TAİ, TEİ, ROKETSAN, HAVELSAN, ASPİLSAN ve İŞBİR Elektrik başta olmak üzere havacılık ve savunma sanayinde faaliyet gösteren önemli firmalar fuarda yer alıyor. Eskişehir’in, ilk “Ar-Ge, Sanayi ve Teknoloji Fuarı” olan Eskişehir Endüstri Fuarı’nda havacılık, savunma ve imalat sanayinde faaliyet gösteren firmaların son teknoloji inovasyon ürünleri sergileniyor. Fuara, Eskişehir başta olmak üzere Ankara, Bursa, İstanbul, Konya, İzmir, Sakarya, Kocaeli gibi sanayi şehirlerinden sektör lideri firmalar katılıyor.  Fuarda 22 ülkeden 103 marka, 205 firma en inovatif ürünlerini görücüye çıkarıyor.