Eskişehir’in bir kültür ve sanat şehri olduğunu bilmeyen kalmadı.

Eğitimli gençleri, kültür ve sanata çok önem veren yerel yöneticileri ve üniversite gençliğinin bu haklı unvanda önemli bir payı bulunuyor.

Eskişehir merkez ve ilçeleriyle zaten bir açık hava müzesi durumunda olan Eskişehir’de ayrıca Tepebaşı Belediyesi tarafından yapılan kültür ve sanat etkinliklerinde ortaya çıkan eserlerin şehrin belli yerlerinde sergilenmesi de katkıda bulunuyor.

 

***

Önceki gün Art Contact İstanbul Çağdaş Sanat Fuarı’nda Eskişehir’in eserlerinin sergilenmesi ayrı bir gurur kaynağı oldu.

Sanatı ve sanatçıyı desteklemeye, kentimizin bu alandaki başarılı yerini, daha da üst seviyelere çıkarmak için çalışmaya devam edeceklerini belirten tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç, Uluslararası Pişmiş Toprak Sempozyumu, Uluslararası Sanat Çalıştayı, Altın Ayaklar ve metal geri dönüşüm malzemelerinden üretilen sanat eserleri ile fuarın açık ve kapalı alanlarında yer almaktan mutlu olduklarını söyledi.

Sanatçı ve sanatseverlerin yoğun ilgisini çeken bu eserler, Eskişehir’in tanıtımına da katkı sağlıyor.

 

***

Korona virüs ile birlikte insanlığın zor bir döneme girdiği, sanatçıların da bu zorluğu yaşadığı biliniyor, ancak Eskişehir merkez belediyeleri düzenledikleri etkinliklerle sanatçıların yanında yer alıyor.

Büyükşehir, Tepebaşı ve Odunpazarı Belediyeleri daha önceden çok sayıda etkinlik düzenlemesine rağmen, pandemi nedeniyle bunlara ara verdi ama çevrim içi etkinliklerle yine de sanata ve sanatçıya destek olmaya çalışıyor.

Başkan Ataç da buna tercümen oluyor ve şöyle diyor.

“Çabalarımızın karşılığını manevi olarak alıyoruz. Esasında maddi olarak da çok değerli, her bir eserimiz eşsiz. Ama bu maddi değer aklımın ucundan bile geçmez. Sanata verdiğimiz değerin karşılığını alıyoruz. Bu doğrultuda sanatı ve sanatçıyı desteklemeye, kentimizin bu alandaki başarılı yerini, daha da üst seviyelere çıkarmak için çalışmaya devam edeceğiz”