26 Mayıs 2021 Çarşamba günü Saat 14.14 de Yay burcundaki 5 derece Ay ve İkizler burcundaki Güneş karşıtlığından Dolunay ve Tam Ay tutulması meydana geliyor.

 

Ay, Perigee'de olacak, yani Dünya'ya maksimum yakın bir mesafeye gelecek ve normalden çok daha büyük ve kırmızı renkte olacak.

 

Asya, Avustralya, Pasifik Okyanusu’ndan izlenecek olan Tutulma, Ülkemizden izlenemeyecek.


İkizler-Yay ekseninde gerçekleşecek olan Tutulma, Uluslar arası ilişkiler, göç, eğitim ve öğretim, yasal konular, bilimsel çalışmalar, kişisel özgürlükler, hukuksal konular, uzun seyahatler, her türden iletişim ve küresel değişim gibi konular bizleri etkileyeceği konulardır.

 

Tutulma horoskopunda Başak burcu yükseliyor. Tutulma yöneticisi Jüpiter Ay ve Güneş arasında (T) kare açısı etkili oluyor.

Hem kişisel hem de toplumsal olarak, bizleri kısıtlayan, engelleyen ve üzerimizde baskı yaratan olaylar meydana gelebilir. Finansal alanlarda önemli değişiklikler, bütçemizde sarsıntılara neden olabilir. Bu nedenle ihtiyaç dışı bütçemizin dışına çıkmamaya özen gösterelim.

Ayrıca Tutulma horoskopunda Neptün-Neptün-Venüs ve Mars arasında etkileşimleri de Tutulma günlerinde enerji düşüklüğü, kararsızlık, yanlış anlamalara ve geçmiş bağlantılı şikâyetleri ortaya çıkartabilir.

Özellikle önümüzdeki iki hafta boyunca, yeni bilgilere açık olmaya, esnek olmaya, olaylara farklı bakış açısından bakmaya ve seçenekleri görmeye çalışmalıyız. Büyük resmin arkasındaki ayrıntıları görmek, bilgiyi pratikte uygulayabilecek mantıksal bir yol izlememiz gerekiyor sevgili dostlar.

 

 

Sağlık açısından, kan, karaciğer, üst bacaklar, uyluklar ve kalça bölgelerini ilgilendiren rahatsızlıklarda Tutulma döneminde daha fazla artış söz konusu olabilir.

 

Zodyak’ın değişken temsilcileri İkizler, Başak, Yay ve Balıklar tutulmadan daha fazla etkilenebilirler.

 

 

 

 

KOÇ VE YÜKSELEN KOÇ; (21 Mart–20 Nisan) ) Sevgili Koçlar, Tutulma dokuzuncu evinizde gerçekleşiyor. Yurtdışı seyahatleri veya uzun mesafeli seyahatler, yeni bilgiler, gayrı resmi statü, dünya görüşünün genişlemesi, sosyal faaliyet, uzak akrabalar ile temaslar gibi konuları  ön plana çıkarıyor.

BOĞA VE YÜKSELEN BOĞA; (21 Nisan–20 Mayıs) Sevgili Boğalar, Tutulma sekizinci evinizde gerçekleşiyor. Diğer insanların para ve kaynaklarının konuları, banka, kredi, vergi, sigorta kuruluşları, borç, miras, acil işler, risk durumları, bilinç dönüşümü ve enerji çalışmaları gibi kavramları  ön plana çıkarıyor.

 

İKİZLER VE YÜKSELEN İKİZLER; (21 Mayıs–21 Haziran) Sevgili İkizler, Tutulma karşıt burcunuzda gerçekleşiyor. Partnerinizle ile ilişkileriniz, olası her türlü ortaklık ve ayrılma, iş ilişkilerinin güçlendirilmesi, anlaşmalar, anlaşmazlıklar, olası mahkeme dava konularında çözümleri ön plana çıkarıyor.

 

YENGEÇ VE YÜKSELEN YENGEÇ; (22 Haziran–22 Temmuz) Sevgili Yengeçler, Tutulma altıncı evinizde gerçekleşiyor.  İş ve ev değişiklikleri, hizmet, bağlılık, işe alınan personel, sağlık konuları ile evcil hayvanlar, rutin işler, yaşam, yükümlülükleri ile ilgili kararlar almanız gereken koşulları ön plana çıkarıyor.

 

ASLAN VE YÜKSELEN ASLAN; (23 Temmuz–22 Ağustos)  Sevgili Aslanlar, Tutulma beşinci evinizde gerçekleşiyor. Projelerinizden herhangi birinin sonuçlanması, yaratıcı süreçler, iş dünyanızda değişiklikler, çocuklar ile ilgili değişiklikler, romantik ilişkiler, eğlence, genel etkinlikler, tatil konularını ön plana çıkarıyor.

 

BAŞAK VE YÜKSELEN BAŞAK; (23 Ağustos–22 Eylül) Sevgili Başaklar, Tutulma dördüncü evinizde gerçekleşiyor. Emlak, ev, aile, akrabalar, nakil ve vize konularındaki değişiklikler, realitenizdeki, etrafınızdaki alandaki değişiklikler ve Ebeveynleriniz ile ilgili sorumluluklarınızı ön plana çıkarıyor.

 

TERAZİ VE YÜKSELEN TERAZİ; ( 23Eylül–23 Ekim) Sevgili Teraziler, Tutulma üçüncü evinizde gerçekleşiyor. Eğitim süreci, kardeşler, meslektaşlar, tanıdıkların yanı sıra araçlar ve yollar, bilgisayarlar, otomobil, iletişim, evrak işleri, entelektüel faaliyetlerle ilgili değişiklikleri ön plana çıkarıyor.

 

AKREP VE YÜKSELEN AKREP; (23Ekim–21 Kasım) Sevgili Akrepler, Tutulma ikinci evinizde gerçekleşiyor. Finansal şartlar ve maddi kaynaklarda değişiklikler, bütçeniz ve tasarruflarınızı ilgilendiren karar alma, önemli meselelerde sonuç alma, kredileri kapatma, borçların iadesi gibi kavramları  ön plana çıkarıyor.

YAY VE YÜKSELEN YAY; ( 22 Kasım–21 Aralık) Sevgili Yaylar, Tutulma birinci evinizde gerçekleşiyor. Başlatılan işler,  insiyatif, kişisel ve manevi gelişime ilişkin içsel değişikliklerin yanı sıra görünüm ve davranış tarzınız, imajınızın tamamlanmasına katkı sağlayacak konuları ön plana çıkıyor.

 

OĞLAK VE YÜKSELEN OĞLAK; ( 22 Aralık–19 Ocak) Sevgili Oğlaklar, , Tutulma on ikinci evinizde gerçekleşiyor. Sırlar, yalnızlık, manevi anlamlar, bilinçdışı, ezoterik, psikoloji, inanç, soyutlama arayışında yaratıcı bir süreç getiriyor. Keşif gezileri, hastane işleri, gizli çalışmalarınız gibi kavramları  ön plana çıkarıyor.

 

KOVA VE YÜKSELEN KOVA; (20 Ocak–18 Şubat) Sevgili Kovalar, Tutulma on birinci evinizde gerçekleşiyor. Özverilik, fikirleriniz, arkadaşlarla ilişkiler, kamu dernekleri, ilgilendiğiniz gruplar, sosyal yaşamınız, geleceğinizi nasıl gördüğünüz ve nasıl hayal ettiğiniz gibi kavramları  ön plana çıkarıyor.

 

BALIK VE YÜKSELEN BALIK; (19 Şubat–20 Mart) Sevgili Balıklar, Tutulma onuncu evinizde gerçekleşiyor. Hedefler, başarı, sorumluluk, kariyer gelişimi, mesleki gelişim, terfi, statü değişiklikleri, aile hayatı, sosyal durum, hukuksal meseleler bakımından değişiklikler ve otorite figürleri ile ilgili konuları  ön plana çıkarıyor.