CHP’li belediyelerinin seçim öncesinde verdikleri en önemli vaatlerin başında “hesap veren” belediyecilik vaadi geliyordu.

Bunu yapmaya da özel gösteriyorlar.

Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt da, bu vaadin gereğini başkanlık döneminde yaptı ve yapmaya da devam ediyor.

Bir önceki dönemde de yıllık hesap veren Kurt, dün iki yılın hesabını verdi.

Her yıl seçim ayını takip eden ayda bilgilendirme yapan Kurt, geçen yıl pandeminin çok yeni başlamış olması nedeniyle, hesap verme toplantısını gerçekleştiremediklerini, bu yıl ise iki yılın hesabını verdiklerini ifade etti.

 

***

Haber sayfalarımızda da göreceğiniz gibi, derman belediyeciliği yaptıklarını belirten Kurt, katılımcı, halkçı, hesap veren belediyecilik anlayışları gereği bu toplantıları düzenlediklerini, basın aracılığıyla kamuoyunun bilgisine sunduklarını belirtti.

Bu bilgiler ayrıca Odunpazarı Belediyesi’nin resmi internet sayfasında da detaylarıyla yer alıyor.

Şöyle kısa kısa bakarsak, her mahalleye Halk Merkezi sözleri gereği toplam 14 Halk Merkezi, hizmette iki adedi de 23 Nisan’da hizmete giriyor.

Ceren Özdemir Gençlik Merkezi içinde kurulan, gazeteci ağabeyimiz Önder Baloğlu’nun ismini taşıyan kütüphane de bulunuyor.

 

***

Kültür ve sanat çalışmalarına her zaman önem veren Belediye, Ataol Behramoğlu’ndan sonra iki önemli yazarın Doğan Yurdakul ve Doğan Avcıoğlu’nun arşivlerini de Odunpazarı’na getirmeyi başarmış.

Akıllı belediyecilik uygulamasıyla vatandaş hizmetlere çok daha kolay ulaşabiliyor.

Eskişehir’in ihtiyaçlarından olan “Taziye Evi” ve Taziye çadırı” konusunda da çalışmalar başlatılmış.

Geçtiğimiz dönemde AKP’liler tarafından engellendiği ileri sürülen Güneş Enerjisi santralinin yapımı Haziran ayında tamamlanarak aktif hale getiriliyor. Gençlik Stüdyosu faaliyete geçiyor.

 

***

Odunpazarı Belediyesi’nin önemli projeleri arasında yer alan Halk market uygulamasından 900 hane düzenli yararlanıyor, esnaflar da bu desteklerden pay alıyor. 3 milyon liranın üzerinde halka destekte bulunulmuş.

“Bir kuruşun bile hesabını yapıyoruz” diyor Başkan Kurt.

Hizmet araçları konusunda özel bir çaba gösteren Belediye, 199 araçlık filosunu kurmuş durumda.

25 milyon lira gibi önemli bir rakam tasarruf edilmiş durumda.

Pandemi döneminde gelirlerin önemli ölçüde düşmesine rağmen, 266 milyon lira gelir, 226 milyon lira gider ve 40 milyon fazla bütçesiyle hizmetlere devam ediliyor.

 

***

Geri dönüşüm konusunda geçtiğimiz yıllarda sıkıntı çeken belediye, anlaştığı şirket ile 25 mahallede çalışmalarını sürdürüyor.

Şubat ayında imzalanan protokol gereği 15 mahallede başlatılan uygulamaya 10 mahalle daha ilave edildi.

Yakın gelecekte tüm ilçeyi kapsayacak bir çalışma olacak.