28 Ocak 2021 Perşembe günü Saat 22.17 de dokuz derece Aslan burcundaki Ay ve Kova burcundaki Güneş karşıtlığından Dolunay meydana geliyor.

 

Dolunay, Yeniayda başlattığımız, girişimlerin ve çalışmalarımızın sonuçlarının görüneceği gerçeğine bizleri hazırladığı dönemlerdir.

 

Zodyak’ın 5.evini temsil eden Aslan, yaşam enerjimizi kimliğimizi, egomuzu, çocukları ve yaratıcı çabalarımızı sembolize etmekle beraber, spekülasyonları, risk alma, zevk ve sevgilileri içeren alanları kapsamaktadır.

Zodyak’ın 11.evini temsil eden Kova  ise, arkadaşlarımızı, , diğer insanların çocuklarını, grupları, isyanı, iç karışıklığı ve bu hakları korumaya yönelik insani çabaları kapsamakla berber özgürlük, teknoloji ve nüfus dağılımıyla ilişkilidir.

 

Aslan- Kova yaratıcığın ve bilimselliğin aksıdır. Aslan burcu kalp, enerji ve arzuları yönetirken, Kova burcu beyni, aklı ve fikirleri yönetir. Dolayısıyla on beş gün boyunca mantığımızı, duygularımızla dengelemek,  yaşantımızdaki gerçeğimizi değerlendirmemiz ve tutkularımızı yeniden şekillendirmemiz gerekiyor.

 

Dolunay horoskopunda Başak burcu yükseliyor. Ay’ın karşısında Güneş, Jüpiter ve Mars ve Uranüs (T) karesi ile gergin bir boyutta olacak. Bu enerjinin etkisi altında, olayların gidişatını, yerleşik kuralları, ilişkileri kökten değiştirmek için bir takım teşvikler ortaya çıkabilir.

Dolunay  Bu sefer arzularımızla kendimizi ispat etme arzumuz arasında bir denge olmasını gerektiriyor. Planlar, girişimler muhalefetle karşılaşabilir ve kararlı adımlar beklenen sonucu vermeyebilir. Bu tür direniş ve sıkıntılara hazırlık olmakta fayda var.

Spor yaparken araç kullanırken ve elektrikli makine kullanımlarında dikkatli olunmalı.

Dolunay gününde ve önümüzdeki birkaç gün içinde yapılacak ilk şey, derin nefes almak ve başkalarına göre çok duygusallaşmanıza izin vermemek, meditasyon, yoga, yaratıcılık ve üzerinizde rahatlatıcı etkisi olan her şeyi kullanmaktır. Doğada zaman geçirin.

İkincisi, içsel duygularınızı dikkatlice izleyin, bu dönemde sorunun kökeninin ne olduğunu anlayabilir ve sizi durduran şeylerden sonsuza kadar kurtulabilirsiniz.

 

KOÇ VE YÜKSELEN KOÇ; (21 Mart–20 Nisan) ) Sevgili Koçlar, Dolunay, beşinci evinizde gerçekleşiyor. Projelerinizden herhangi birinin sonuçlanması, yaratıcı süreçler, iş dünyanızda değişiklikler, çocuklar ile ilgili değişiklikler, romantik ilişkiler, eğlence, genel etkinlikler, tatil konularını ön plana çıkarıyor.

 

BOĞA VE YÜKSELEN BOĞA; (21 Nisan–20 Mayıs) Sevgili Boğalar, Dolunay, dördüncü evinizde gerçekleşiyor. Emlak, ev, aile, akrabalar, nakil ve vize konularındaki değişiklikler, realitenizdeki, etrafınızdaki alandaki değişiklikler ve Ebeveynleriniz ile ilgili sorumluluklarınızı ön plana çıkarıyor.

 

İKİZLER VE YÜKSELEN İKİZLER; (21 Mayıs–21 Haziran) Sevgili İkizler, Dolunay, üçüncü evinizde gerçekleşiyor. Eğitim süreci, kardeşler, meslektaşlar, tanıdıkların yanı sıra araçlar ve yollar, bilgisayarlar, otomobil, iletişim, evrak işleri, entelektüel faaliyetlerle ilgili değişiklikleri ön plana çıkarıyor.

 

YENGEÇ VE YÜKSELEN YENGEÇ; (22 Haziran–22 Temmuz) Sevgili Yengeçler,

Dolunay,  ikinci evinizde gerçekleşiyor. Finans ve maddi kaynaklarda değişiklikler, bütçe ve tasarruflarınızı ilgilendiren karar alma, önemli meselelerde sonuç alma, kredileri kapatma, borçların iadesi gibi konuları ön plana çıkarıyor.

 

ASLAN VE YÜKSELEN ASLAN; (23 Temmuz–22 Ağustos)  Sevgili Aslanlar, Dolunay,birinci evinizde gerçekleşiyor. Başlatılan işler,  insiyatif, kişisel ve manevi gelişime ilişkin içsel değişikliklerin yanı sıra görünüm ve davranış tarzınız, imajınızın tamamlanmasına katkı sağlayacak konuları ön plana çıkıyor.

 

BAŞAK VE YÜKSELEN BAŞAK; (23 Ağustos–22 Eylül) Sevgili Başaklar, Dolunay, on ikinci evinizde gerçekleşiyor. Sırlar, yalnızlık, manevi anlamlar, bilinçdışı, ezoterik, psikoloji, inanç, soyutlama arayışında yaratıcı bir süreç getiriyor. Keşif gezileri, hastane işleri, gizli çalışmaları da ön plana çıkarıyor.

 

TERAZİ VE YÜKSELEN TERAZİ; ( 23Eylül–23 Ekim) Sevgili Teraziler, Dolunay, on birinci evinizde gerçekleşiyor. Özverilik, fikirleriniz, arkadaşlarla ilişkiler, kamu dernekleri, ilgilendiğiniz gruplar, sosyal yaşamınız, geleceğinizi nasıl gördüğünüz ve nasıl hayal ettiğiniz gibi kavramları  ön plana çıkarıyor.

 

AKREP VE YÜKSELEN AKREP; (23Ekim–21 Kasım) Sevgili Akrepler, Dolunay, onuncu evinizde gerçekleşiyor. Hedefler, sorumluluk, kariyer ve mesleki gelişim, terfi, statü değişiklikleri, aile hayatı, sosyal durum, hukuksal meseleler bakımından değişiklikler ve otorite figürleri ile ilgili konuları  ön plana çıkarıyor.

 

YAY VE YÜKSELEN YAY; ( 22 Kasım–21 Aralık) Sevgili Yaylar, Dolunay, dokuzuncu evinizde gerçekleşiyor. Yurtdışı seyahatleri veya uzun mesafeli seyahatler, yeni bilgiler, gayrı resmi statü, dünya görüşünün genişlemesi, sosyal faaliyet, uzak akrabalar ile temaslar gibi konuları  ön plana çıkarıyor.

OĞLAK VE YÜKSELEN OĞLAK; ( 22 Aralık–19 Ocak) Sevgili Oğlaklar, Dolunay,

sekizinci evinizde gerçekleşiyor. Diğer insanların para ve kaynaklarının konuları, banka, kredi, vergi, sigorta kuruluşları, borç, miras, acil işler, risk durumları, bilinç dönüşümü ve enerji çalışmaları gibi kavramları  ön plana çıkarıyor.

 

KOVA VE YÜKSELEN KOVA; (20 Ocak–18 Şubat) Sevgili Kovalar, Dolunay, karşıt burcunuzda gerçekleşiyor. Partnerinizle ile ilişkileriniz, olası her türlü ortaklık ve ayrılma, iş ilişkilerinin güçlendirilmesi, anlaşmalar, anlaşmazlıklar, olası mahkeme dava konularında çözümleri ön plana çıkarıyor.

 

BALIK VE YÜKSELEN BALIK; (19 Şubat–20 Mart) Sevgili Balıklar, Dolunay,  altıncı evinizde gerçekleşiyor.  İş ve ev değişiklikleri, hizmet, bağlılık, işe alınan personel, sağlık konuları ile evcil hayvanlar, rutin işler, yaşam, yükümlülükleri ile ilgili kararlar almanız gereken koşulları ön plana çıkarıyor.