Hayat pahalılığı almış başını gidiyor.

Bugün televizyon haberlerinin başlıca konusu çarşı-pazarın aşırı pahalı olması.

Çok sayıda vatandaş açlıkla nasıl baş edeceklerini düşünüyor.

Esnaf, siftah yapmadan dükkan kapatıyor.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in esnaf ziyaretleri ile CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun kadınlarla yaptığı online toplantıda gördük ki hiç kimse hayatından memnun değil.

Son günlerin “flaş” ürünü ise Ayçiçek yağı.

Mutfakların olmazsa olmazı olan yağın fiyatının neredeyse astronomik şekilde artması, bir de bu artışın üzerine daha yüzde 20 oranında zam gelebileceğinin açıklanması insanları endişeye düşürüyor.

 

***

Ayçiçek yağının fiyatının bu denli artmasının tarım politikalarıyla ilgisi var elbet.

Daha uçuk diye ithalata yönelinirse olacağı buydu.

Çiftçiyi desteklemek yerine, üretim yapmak yerine ithal edilirse, döviz fuyatı arttığında ürün fiyatı da artıyor.

Ayçiçek yağının bu hızlı artışı esprilere de neden oluyor.

Örneğin çekilen bir videoda eve Ayçiçek yağı getiren bir baba kırmızı halıyla karşılanıyor.

Bir başka paylaşımda, “Bugün 5 litre Ayçiçek yağı ve 1 koli yumurta aldım. Marketteki herkes imzalı fotoğrafımı istedi. Zenginlik böyle bişey işte” deniliyor.

 

***

AŞI TARTIŞMASI

 

Geçtiğimiz hafta ortasında ülkemizde başlayan aşılama çalışmaları devam ederken, kafa karışıklıkları da devam ediyor.

Hal böyle iken, Eskişehir’de AKP Gençlik Kolları eski Başkanı Avukat Fatih Özata’nın, corona virüs aşısı olması da tartışmalara ve tepkilere neden oldu.

Sağlık çalışanı ve 65 yaş üstü olmayan Özata’nın aşı olurken çekildiği fotoğraflarını sosyal medyadan paylaşması tepki çekti. Özata, gelen tepkiler üzerine sosyal medya hesabından yaptığı aşı vurulurken çekilmiş olduğu fotoğrafları kaldırarak aşıyı nasıl vurulduğuna dair bir açıklama paylaştı.

“Ne AK Parti geçmiş dönem Gençlik Kolları Başkanı olmamın ne de meclis üyesi olmamın bugün aşı olmamla bir alakası yoktur. Gurur duyarak yaptığım mesleğim avukatlık gereği Eskişehir'deki 3 hastanenin vekili veya danışmanı olmam sebebiyle sağlık sektöründe hizmet sağlayanlar kategorisinde değerlendirmeme sebep olmuş ve aşı olma hakkı doğurmuştur” dedi açıklamasında.

Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Enfeksiyon Hastalıkları ve Mikrobiyoloji Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Gaye Usluer de AKP'li Belediye Meclis Üyesi Fatih Özata'nın corona virüsü aşısı vurulmuş olmasına tepki gösterdi.

CHP’nin aynı zamanda avukat olan Tepebaşı İlçe Başkanı Atilay Dalgıç da sosyal medyadan yaptığı paylaşımda. “AKP eski gençlik kolları başkanı, önceliği olmamasına rağmen covit aşısı olmasına, 3 hastanenin avukatı olmasını gerekçe göstermiş. Ben  de bazı doktor ve hemşirelerin avukatlığını yapıyorum benim de önceliğim var mı? E-Nabız programına göre önceliğim yok. Bu arkadaşın E-Nabızın da önceliği varsa ben özür dileyeceğim eğer yoksa onu tüm halkımızdan özür dilemeye davet ediyorum” diyerek tepkisini gösterdi.